Iza

Wat gebeurd is, is gebeurd

Het is weer kerst en dan kijkt iedereen terug op het afgelopen jaar. Wat voor mooie momenten hebben we beleefd, wat voor ellende is er gebeurd en wat hadden we anders gedaan. Iedereen heeft wel dingen die ze anders hadden gedaan als ze het over mochten doen. Maar we kunnen het niet over doen, mensen!

In het verleden blijven hangen is iets wat wij niet doen. Terwijl er de afgelopen drie jaar met de kennis van nu er heel veel anders was gedaan. Al vanaf het begin kregen we de opmerkingen: Maar hadden ze dit niet op de echo moeten zien? Ja, dat hadden ze moeten zien, ja. Dat is toch erg? Dan had je je er op kunnen voorbereiden. Ik zou niet weten hoe je je hierop moet voorbereiden en zonder toeters en bellen thuis in je eigen bed bevallen is toch veel “lekkerder”
Nu blijkt het weer dat als we bepaalde dingen veel eerder hadden geweten, Iza een ander behandelplan had gekregen en nu misschien een heel ander meisje was geweest. Ik snap niet dat mensen daar boos om kunnen worden, terwijl zij niet snappen dat wij er zo luchtig over doen. Natuurlijk lijkt het luchtig, maar het is wel een kwestie van accepteren en weer doorgaan. Dat is met alles zo. Net als met mensen. Mensen komen en gaan, iedereen is anders. Dat de één totaal anders met een situatie omgaat dan jij, wil nog niet zeggen dat ze compleet gestoord zijn. Dat betekent natuurlijk niet dat je alles moet pikken van iemand anders, juist niet! Accepteer als mensen niet zijn zoals jij zou willen. Geen energie aan verspillen is voor alle partijen dan beter. Nu lachen er heel veel mensen dat ik dit zeg, want ja het doet soms nog steeds pijn. Als mensen bijvoorbeeld zeggen dat ze je bellen na een belangrijk gesprek, onderzoek of ingreep, maar dat dan niet doen. Mensen die opeens uit je leven verdwijnen, maar ik zoek er geen reden meer achter. Het is met alles wat gebeurd is, even janken, schreeuwen en weer doorgaan.

GetAttachment-1.aspx

Lieve mensen, kijk allemaal terug op een mooi, droevig, pijnlijk, liefdevol, eenzaam, ellendig of gewoon geweldig jaar. Lach om de mooie en grappige momenten. Laat een traan om de verschrikkelijke dingen die gebeurd zijn en de dingen die niet zo hadden mogen lopen. Ga daarna vol goede moed beginnen aan het kerstdiner, drink en eet alsof je leven er van afhangt.
Op naar 2016, dat nog compleet open ligt en één grote verrassing is. Waar je dromen uitkomen of juist in duigen vallen, waar we weer heel veel gaan leren van onze eigen of andermans fouten, maar waar we vooral hopelijk veel gaan lachen om wat dan ook.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Lotte 28/12/2015 at 19:49

  Mooi geschreven! Vind het soms best moeilijk, even verdrietig zijn en ‘t dan weer loslaten en doorgaan. Maar je hebt gelijk en je klinkt sterk, fijn dat ‘t voor jullie zo werkt. En ik ga proberen met je mee te doen.
  Wens jullie een mooi 2016 met veel momenten om van te genieten!

 • Reply Annie Pfeiffer 24/12/2015 at 18:44

  Voor jullie zeker een jaar vol liefde en weinig ellende.
  We hopen dat jet met jullie allemaal goed zal gaan en in het bijzonder met Iza.
  Dat zou toch geweldig zijn, en we gunnen het jullie zo.
  Alle goeds en veel liefde voor 2016 ????????????

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.