Iza

Voordelen

Elk nadeel heeft zijn voordeel. Wanneer je een gehandicapt kind hebt is dit natuurlijk niet alleen maar ellende, maar biedt dat zelfs veel voordelen die “normale” kinderen en ouders niet hebben.
Hierbij de top 10

1. Gratis eten, luiers, kinderwagen, enz
Kinderen zijn heel duur, behalve Iza. Op kleding en parkeerkaartjes na hoeven we nu nog niks uit te geven aan haar. Eten, luiers, medicijnen, kinderwagen, bed, alles op bestelling in huis en zonder rekening.
Natuurlijk moeten we het opzij zetten voor de aanpassingen en voorzieningen die niet vergoed worden straks, maar toch gaat het grootste gedeelte op aan de plezierige dingen van het leven, dus vooral aan Luna.

2. Parkeren
Dat Iza een grote parkeerplek nodig heeft door haar uitschuifautostoel is natuurlijk mooi meegenomen. Gehandicaptenparkeerplaatsen zijn (meestal) altijd over en dichtbij een ingang. En als er eens geen gehandicaptenparkeerplaatsen zijn, parkeren we gewoon asociaal. Mocht iemand er wat van zeggen of je een bepaalde blik geven, dan til je gewoon Iza omhoog. Dat zegt genoeg.

3. Middagtukkies
Dit is meer een excuus naar mezelf toe. Aangezien Iza ongeveer 3 keer per nacht huilend wakker wordt, vind ik dat ik recht heb op een middagtukkie samen met Iza als er tijd is. Is er geen tijd, probeer ik Luna om te kopen dat ze voor mij kiest met naar bed brengen, want dat geldt voor ons beide… Niks lekkerders dan een boekje lezen in haar bed, dicht tegen mijn meisje aan en dan samen in slaap vallen. Hoppa, powernap in the pocket.

4. Wijn!
Weer zo’n excuus waar ik mijn voordeel van heb gemaakt. Dus probeer ik altijd een wijnmaatje in de buurt te hebben, zodat wanneer het kan ik kan zeggen: Wijntje? Want hee, het is natuurlijk allemaal ellende en je moet genieten van het leven. Dus denk ik dat ook maar als ik aan het koken ben en ‘s avonds samen met mijn toekomstige man op de bank hang.

5. Strijk
Sinds Iza geboren is, strijkt mijn moeder onze kleding. Eerst omdat we het al zo druk hadden, maar nu we om de hoek wonen en ze nog zoveel meer doet, nog steeds. Dit is een heel groot voordeel, want ik haat strijken. Eigenlijk kan ik niet strijken, maar dan hoor ik iedereen meteen denken: Zelfs een kind kan strijken. Nou ik niet. Dus gaat er elke week een gigantische tas over het veld en komt die heerlijk gestreken weer terug.

6. Dingen vergeten
Het voordeel hier van is, is dat ik Iza hier de schuld van kan geven, hoewel ik altijd al een slecht geheugen heb gehad. Natuurlijk heb ik een agenda en een geweldige boodschappenlijstjes app, anders had ik niet meer geleefd en de mensen voor wie ik moet zorgen al helemaal niet. Maar dan nog vergeet ik alles. Fruitdag of waterdag op school? Tja, Luna heeft wel eens een koekje mee op fruitdag en limonade op waterdag. Gaat de bel om 20 uur en denk ik geirriteerd terwijl ik net in mijn bankhangpak op de bank hang: Wat moet dat? Zie ik het gezicht van een vriendin… Oeps vergeten, maar hee, mooi wel weer een excuus voor wijn.

7. Je leert nog eens wat
Saturatie, aanvallen, sonde inbrengen, vernevelen, uitzuigen, zuurstof, medicijnen, enz…
Toch een gedeelte van een studie medicijnen en verpleegkunde gratis.
Daarnaast leer je precies bij wie en bij wie je niet moet zijn om dingen voor elkaar te krijgen.
En weet je hoe mensen kunnen reageren en waarom, dus psychologielessen die altijd van pas komen.

8. Zeuren en vloeken
Ik kan altijd tegen Iza zeuren over alles en iedereen. Het is heerlijk om zo eerlijk tegen iemand te zijn en ook nog het idee hebben dat diegene je echt begrijpt. Ik kan ook gewoon vloeken als ik met Iza ben, met Luna of wie dan ook moet ik wel opletten met wat ik zeg, want ik heb rare scheldwoorden in mijn woordenboek staan. Het is alleen niet te hopen dat Iza ooit gaat praten, want dan heb ik een probleem.

9. Ik ben wie ik ben
Sinds Iza in ons leven is, ben ik eindelijk mezelf. Ik heb eigenlijk altijd mijn best gedaan om me voor te doen zoals het hoort. Nu niet meer, dus weet iedereen dat ik een beetje vreemd, chaotisch, kinderachtig en wispelturig ben met aparte humor.

10. Eindelijk trouwen
Als Iza er niet was geweest, had meneer mij nooit ten huwelijk gevraagd en zou ik dus nooit volgende week in een prachtige jurk met mijn 2 meisjes als bruidsmeisjes een mooi feestje kunnen vieren. Ik heb natuurlijk altijd gezegd dat ik niet heel veel had met trouwen, maar dat is natuurlijk 1 grote leugen! Eindelijk word ik een echte bruid.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.