Iza

Verhuizen

Verhuizen heeft zo zijn voor en nadelen. Het is heerlijk, een nieuw begin, een nieuw leven en een nieuw plekje, maar de weg er naar toe is killing af en toe.
Nu was het natuurlijk ook niet echt handig dat Meneer des huizes lange, drukke, hysterische dagen op werk maakte, want hij is degene die handig, maar dan ook extreem handig is.
Wat dan ook wel weer erg handig is, aangezien ik het compleet tegenovergestelde van handig ben. Ik ben oprecht een dom blondje in het klussen, want ik zie echt helemaal niks.

Ik zie wel dat de tuin helemaal op de schop moet, maar waar te beginnen? Ik zie dat de plafonds, het tapijt en het behang er af moet boven, maar hoe die vloer en plafonds er weer in komen? Geen idee.
Vandaag is er dan ook een groot wonder gebeurd, want zuslief en ik hebben een muur behangen. Ok, het heeft een dag geduurd, maar het zit er op. Aangezien zusje net zo weinig klusinzicht als mij heeft, ging het samenwerken heel goed. Ik kan me namelijk nog een aantal jaar geleden herinneren dat ik welwillend mee hielp de babykamer van Luna te behangen, waardoor we bijna voor de geboorte al alleenstaande ouders waren.

Net zoals met heel veel dingen, kan je dus het beste samenwerken met mensen van je eigen niveau. Ik houd me dan ook compleet buiten de echte mannenklussen, als ik boodschappen of klusjes opgedragen krijg doe ik ze vol overgave, maar meehelpen of ermee bemoeien doe ik niet. Ik ken mijn plaats. Het ziet er gelukkig wel naar uit dat Luna die genen van haar vader heeft, want zij is nu al handiger dan mama en kan papa ook echt meehelpen.

Iza heeft het gewoon het beste voor elkaar, terwijl oma en mama keihard aan het werk zijn om veel, heel veel klinkers op te stapelen, ligt mevrouw lekker in het zonnetje te luieren. Zij heeft gewoon mijn genen, want stiekem als het zou kunnen, zou ik zo geruild hebben. Gewoon nergens aan denken, niks doen en intrekken als het klaar is.

Dan kan mijn taak eindelijk beginnen, lekker inrichten, leuke dingen zoeken en kopen. Daar neem ik dan weer het voortouw.
Uiteraard heeft de klusman van het jaar ook wel wat in te brengen, als het maar wel in mijn straatje past.

image1

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.