Iza

Van hoop naar wanhoop

Zielig drollenkopje van ons,

Zielig noemen we je eigenlijk nooit, maar de laatste dagen huil je wel heel veel. En dat zijn we helemaal niet van je gewend. Ook al heb je geen koorts meer, dus doet de antibiotica zijn werk, je bent wel verdrietig en je hebt ergens last van. Ondanks de klysma waardoor je lekker het bed onder hebt kunnen poepen, was toch niet al je ellende uit je lichaam verdwenen. 

Op het ene moment lig je heerlijk te slapen, is je saturatie goed en wordt je zuurstof afgebouwd, waardoor we weer hoop hebben op het beter worden. Het andere moment huil je de hele afdeling bij elkaar en kan je toch echt niet zonder die extra zuurstof. Net zoals jij gaan we in een achtbaan van blij zijn naar heel erg verdrietig. 

Vannacht deden mijn normaal zo veilige armen ook niet zijn werk. Je was veel te verdrietig of had toch nog pijn, maar waar? Of wil je gewoon in je eigen veilige omgeving zijn met jouw bekende geuren, geluiden en vooral naar buiten!

Zelfs oma die ons een uurtje had afgelost, zodat we met Lunaatje konden gaan eten kon je niet opvrolijken. Is er dan toch meer aan de hand. Zorgen, zorgen, zorgen… Maar wie weet schijnt de zon wel weer morgen.

Gelukkig zijn er veel lieve mensen om jou en ons heen. Je wordt omringd door kaarten, ballonen en beesten. Dat doet vooral ons heel erg goed. Jij krijgt er misschien weinig van mee, maar ze zijn er wel voor jou en ons en leven tenminste mee. Die kleine woordjes uit vooral onverwachte hoek doen ons zo goed. 

Laten we niet de schatten van de verpleegkundigen vergeten. Stuk voor stuk staan ze voor ons en jou klaar. Ze leren je al kennen op ook je goede momenten. 

Dan is er nog Luna die ons het sterkst houdt van iedereen. Ze huppelt door het leven. Maakt 1 groot feest van alles, het samen zijn met papa of mama. Ons echt laten huilen van het lachen. Ze trekt papa ook lekker mee in het kind zijn, want dat is hij toch het liefst en meest. Ze is altijd 1 groot feest. 

Lieve schat, ik zou een moord doen of mijn leven geven om jou gezond en gelukkig te maken….. Maar was het maar zo makkelijk. Sorry dat je mama er vandaag niet zo krachtig en positief is. Ik kan beter naar mijn bed gaan… Jij ook lekker slapen, doet een mens goed. En is stiekem toch het lekkerste wat er is! 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.