Iza

Vakantie

Lief om op te vreten drollenkoppie van me,

Het is vakantie. Weer een moment dat ik afscheid moet nemen van iets heerlijks met jou. De wekker zou ‘s ochtends moeten gaan, zodat je papa er uit moet en jou vanuit jouw bed tegen mij aan legt. Luna aan de andere kant met de Ipad en ik tegen jou aan nog even in slaap vallen. Wat was dat genieten.

Nu staan we alsnog rustig op, zonder zorgen en met hele lange dagen. Vooral nu het weer niet mee zit, hebben Luna en ik veel te denken en te zeggen. Luna heeft het veel over je en we merken dat ze het op haar manier, wat ze zelf ook niet kan begrijpen, het er heel moeilijk mee heeft. Toch is het fijn dat ze het er uit gooit op haar manier, dat ze je urn en je foto kust en knuffelt. Alleen vindt ze wel dat de regen ook jouw schuld is, want je zit vast in een zwembad wat je om gegooid hebt, je bent ook niet de handigste. Dus hou daar maar mee op, dan kan jij lekker zwemmen en is het hier lekker droog.

We doen wel veel leuke dingen, als afleiding, omdat het kan, of om te vluchten. Ik weet het zelf niet eens, terwijl genoeg mensen het wel weten. De mensen die verbaasd zijn dat we “gewoon” doorgaan met het leven en kunnen lachen hebben geen idee waar ze over praten. Wij weten wel beter, he schat? Laat ze maar praten en oordelen. Zoals we je beloofd hebben genieten we ook met volle teugen van dagjes weg en leuke dingen en vooral van Luna. Niet de zorgen in ons achterhoofd en ons afvragen hoe het met je gaat is echt lekker, al kan ik op de terugweg vaak alleen maar janken omdat ik met alles in mijn lichaam je zo graag op wil halen bij oma om heerlijk te knuffelen. De nachten en dagen thuis zijn nog zwaar, al hoor ik gelukkig geen saturatiemeterpiepjes of een aanval meer in mijn hoofd.

3107-dont-judge-my-path-if-you-havent-walked-my-journey

Ik voel je wel weer een beetje. Hoe raar dit ook klinkt, want ik had toch wel 2 weken het idee dat je heel ver weg was. Uit mijn lichaam, niet uit mijn hoofd. Ik praat elke dag tegen je, maar nu heb ik weer het idee dat je er een beetje bij bent. Wil ik geloven dat je mee geniet met onze leuke dingen (zag je haar gisteren in de python gaan? Die stoere zus!) en me een soort van troost biedt tijdens de moeilijke momenten. Was er maar een manier om erachter te komen of er iets is na de dood, dat je bij mijn lieve oma’s en opa’s bent en die gekke oom. Dat zou toch geweldig zijn, helemaal als ook die lieve honden en rare kat bij je zijn. Die rare hond die hier nog is heeft volgens mij geen idee dat je er niet meer bent, wat raar is voor honden. Die schijnen nogal slim te zijn, behalve deze dan. Maar die lieve kat Joop daarentegen is een totaal andere kat geworden sinds je er niet meer bent. Hij laat me vooral ‘s nachts niet alleen, het liefst houdt hij een oogje in het zeil voor mij en je grote zus en dat op zijn oude dag.

Schat, het is tijd om je stoere zus te verslaan met een potje memory. Wat met mijn geheugen een verloren zaak is, dus als je de mogelijkheid hebt om me te helpen……

Love u!

Kus Mama

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.