Iza

Troostende woorden

Lekker schatje van me,

De kaarten die binnenstroomden in de week dat je nog veilig bij ons was, maar dan zonder pijn en lijden, was overweldigend. We openden elke kaart met een traan, maar ging het toch een beetje langs ons heen. Het was wel een troost om zoveel lieve woorden en bewust uitgekozen kaarten in huis te hebben staan. De afgelopen weken ben ik er eens echt voor gaan zitten, om alle prachtige, oprecht lieve meelevende teksten te lezen.

IMG_1275

Het mooie was dat er ook door heel veel mensen aan jou is geschreven en een paar zinnen moet ik je echt even meegeven.
“Helaas heb ik jou niet mogen kennen, maar jouw mama heeft wel hele mooie verhalen geschreven zodat ik het idee heb dat ik toch stiekem wel een beetje weet wat voor bijzonder meisje jij bent!! En wat een strijd heb jij geleverd zeg in de korte jaren dat jij hier op deze aardbol bent geweest. Maar wat heb jij veel kunnen geven, tenminste dat lees ik uit alle verhalen van jouw mama. Nu heb je hopelijk je rust gevonden! Je hebt het fantastisch gedaan. Dag lieve Iza, bijzonder meisje”
” Lieve Iza, je hebt een bijzonder plekje in mijn hart. Hoe je straalde op jouw manier en hoe prachtig je was samen met je zus in jullie prinsessenjurken. Rust zacht”

IMG_1274

Ook je zus kreeg heel veel lieve kaartjes en tekeningen.
” Lieve Luna, Jij bent de zorgzaamste en liefste grote zus van Iza. Helaas moet jij haar nu missen, maar waar Iza nu is, is het heel fijn voor haar. Kijk ‘s avonds voor je gaat slapen naar de lucht. Het  mooiste sterretje dat is Iza die je dan welterusten zegt en je bedankt voor alle goede zorgen”
” Lieve Luna, Je kent mij natuurlijk helemaal niet, maar ik jou wel een beetje. Jouw mama vertelt altijd dat jij een heel lief maar ook dapper meisje bent. Ik vind het heel erg voor jou dat je nu je kleine zusje Iza moet missen. Ik denk dat Iza het nu fijn heeft en niet meer verdrietig hoeft te zijn”
Het mooie is dat er ook een kaartje was van een vriendinnetje waar haar eigen woorden op staan. De woorden van een kind zijn zo eerlijk, direct en oprecht.
” Lieve Luna, Ik moet steeds aan je denken, jammer dat je zusje dood is gegaan” 

IMG_1272

De vergeet-me-niet en wonderboom zaadjes zijn naast de mooie uilenkaartjes zo speciaal dat ze een plekje dicht bij je krijgen. Dan zijn er nog de ontelbare gedichtjes die allemaal met zorg uitgezocht zijn en er een paar ons zo geraakt hebben.
“De zorgen vallen van je af, maar het verdriet slaat om je heen. Verlost van pijn en onrust, maar dit gemis is onmenselijk gemeen. Verlies was er al voor het einde, rouw voordat het afscheid kwam. Maar wat een ongekend verdriet, dat de dood haar lijden maar ook haar leven nam. Weet dat mensen aan jullie denken, en weten van jullie verdriet. Zij willen wel wat zeggen, maar vinden de juiste woorden niet”
“Iza was er maar kort, toch was het een heel leven. Jullie hebben allebei zoveel aan haar gegeven”
” Haar wereld was wat kleiner, zonder woorden toch intens. Haar wereld was wat anders, de wereld van Iza. Een prachtig knuffelig meisje”
” Een gevecht, een zware strijd. Vol hoop, kracht en onzekerheid. Toen al dat vechten niet meer mocht baten, hebben jullie je lieve Iza los moeten laten. En ook al is ze nog zo jong en klein. In vele harten zal ze er voor altijd bij zijn”
“Ik voel je in mijn hart. Ik voel je heel dichtbij. Ik kan je niet meer zien, maar je bent diep in mij. Warmte in mijn bloed. Liefde op mijn huid. Veilig diep in mij, daar ben jij” 

Alle lieve, mooie, grappige, verdrietige, gekke kaarten geven maar weer aan hoeveel mensen er met ons meeleven, hoeveel mensen jij geraakt hebt. Je hebt echt een speciaal plekje in heel veel mensen hun hart.

Love u!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Marije Beers 26/05/2016 at 18:25

  Wat een bijzonder verhaal weer! Des te bijzonderder dat ik “mijn” tekst lees!! Je kan als buitenstaander voor je gevoel niets betekenen voor jullie. Je kan het gemis niet minder maken, het verdriet niet, het waarom niet beantwoorden…. Ergens is het wel heel mooi om te lezen dat de paar woorden die je op papier weet te zetten toch van grote betekenis kunnen zijn!
  Ik val wellicht in herhaling maar ik blijf het zeggen.. Ik vind het dapper en bijzonder mooi hoe jullie met de situatie omgaan. Naar allebei jullie kindjes toe!! En daarbij sluit ik me ook volledig aan bij wat hierboven geschreven wordt! Alles wat jullie konden doen is gedaan. Liefs!!

 • Reply Annie Pfeiffer 20/05/2016 at 12:41

  Jullie liefde voor haar zal nooit veranderen.
  Nooit hoeven jullie te denken had ik maar dit of had ik maar dat gedaan.
  Alles wat jullie konden doen is gedaan, met zoveel liefde.
  Maar het gemis zal zo verschrikkelijk aanwezig zijn, daar kunnen wij, die het nooit hebben meegemaakt, ons waarschijnlijk geen voorstelling van maken.jullie harten zijn gebroken, kon je de stukjes met de pijn maar uitdelen zodat weballemaalmiets konden dragen, maar helaas gaat dat niet. Liefs Annie

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.