Iza

Schuldig

Elke vrouw heeft last van moodswings, dus ik ook. Al zijn ze de laatste jaren extreem geworden. Zo kan ik me zo gelukkig voelen met al die lieve mensen om me heen. Een geweldige dochter die echt perfect is, de beste man die een vrouw zich kan wensen, de allerliefste moeder, een beetje rare dochter die ons zulke wijze lessen leert, en zo kan ik nog wel door gaan. Zo kan ik ook heel veel hoop hebben en die hoop kan binnen een maand weer omslaan in wanhoop. Zo kan ik me verdrietig voelen over vooroordelen, teleurstellingen die van alle kanten, mensen, artsen en bedrijven komen. Soms voel ik me zo blij door de meest kleine dingen. Maar naast deze gevoelens komt de laatste tijd er één bij die ik net zo vaak voel: Schuldgevoel.

Schuldig, omdat ik niet meer zie waarvoor we het doen. Schuldig, omdat niet alleen Iza hier onder lijdt, maar misschien Luna ook wel. Schuldig, omdat mijn mama zich nog meer zorgen moet maken ook al ben ik groot. Schuldig, om wat we Iza allemaal aan doen. Schuldig, omdat ik Iza op de wereld heb gezet. Schuldig, omdat Iza alleen maar lijdt. Schuldig, dat we er alles aan doen om haar in leven te houden. Schuldig, omdat ik wil dat we alles kunnen doen wat we willen. Schuldig, omdat ik het soms gewoon niet meer trek. Schuldig, omdat iedereen zich zorgen maakt. Schuldig, omdat ik in gedachten heel veel mensen op hun bek wil slaan (ok, eigenlijk voel ik me daar helemaal niet schuldig over). Schuldig, omdat ik blij ben dat ik even niet bij haar ben en een heel blij avondje met Luna heb. Schuldig, omdat ik niet wil dat morgen komt.

Want morgen gaat het verder waar het vandaag nog meer drama is geworden. Iza ligt in de helkamer met haar lieve papa, maar ze heeft koorts. Koorts is iets wat ze niet snel heeft, dus ik ben al bang voor een zoveelste luchtweginfectie of longontsteking die op de loer ligt. Wat zou betekenen dat ze van het ene medische centrum naar het ziekenhuis verplaatst moet worden, waar er alleen maar meer verschrikkelijke dingen gebeuren en gesprekken gaan komen over dingen die je niet over je kind zou moeten bespreken/beslissen. Dus voel ik me weer schuldig. Schuldig, omdat ik geen zin heb om morgen weer Iza’s woordvoerder, taxichauffeur, verpleegkundige en advocaat te zijn.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Marije 07/02/2016 at 22:10

  Hee!! Jeetje ik moest van de week zomaar aan je denken. Of eigenlijk aan jullie.. En nu zag ik via via de post van de uitzending voor de rolstoelbus dus gelijk de site er weer even bij gepakt en eens even lezen hoe het jullie vergaat!!
  En dan lees ik deze blog! En lees ik alleen maar herkenning. En dat terwijl ik een vrolijk mannetje naast me heb liggen die het eigenlijk gezien de omstandigheden super goed doet! En lang niet zoveel te stellen heeft als jullie meisje… (Schuld! Voel je m????). Maar ik denk dat het gek zou zijn als je die dingen allemaal niet zou voelen. En zoals ik alles mag lezen vind ik jullie top ouders! Wat boft iza maar met jullie!! Net als jullie boffen met iza.
  Gauw weer even mailen?!?! Kus marije!! (Moeder van Jaimie )

  • Reply Cindy Overdijk-Johannes 16/02/2016 at 20:08

   Wat een ontzettend lief berichtje! Inderdaad snel maar even mailen!!

   Liefs en een dikke knuffel voor Jaimie!!

 • Reply W. 18/01/2016 at 22:20

  Ik wil je sterkte, moed, kracht en Gods troost toewensen. Ik volg je blog al een tijdje en kan me je gevoel van onmacht en ook wat je nu beschrijft van schuld zo goed voorstellen. De onmogelijke keuzes waar je voor gstekd wordt. Toen je schreef over de ontdekking dat misschien met andere voeding er iets aan verbindingen, ovrdracht van stofjes gedaan kon worden waardoor ze het beter zou krijgen was ik zo blij. En dan komt de spanning omdat er koorts komt…. Ik hoop dat de koorts deze keer niet een signaal is van nieuwe ellende, maar dat datgene wat haar nu weer dwarszit door de koorts verslagen wordt. En dat ze haar idd kunnen helpen waardoor er een positieve lijn ingezet kan worden.
  Heel veel sterkte!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.