Iza

Rust, Reinheid, Regelmaat, enz

Wat babies en kinderen betreft zijn wij nou niet bepaald van de “regels”

Alle boeken over zwangerschap en bevallen heb ik 2 keer versleten, maar een boek over als je kind er eenmaal is. Verzorgen en opvoeden is het huis nooit ingekomen. En niet dat ik nou ervan overtuigd was toen ik zwanger was dat ik de beste moeder ooit zou zijn. Maar aan bepaalde regels kunnen we ons toch niet houden, zoals:

– Leg je baby als het moe is in bed, niet in de box en leer langzaam aan om haar wakker op bed te leggen bij tekenen van moeheid. Laat je baby nooit bij je in bed slapen.
 
Zowel Luna als Iza hebben tot 3 weken oud ‘s nachts tussen ons in in bed geslapen op een aankleedkussen. Gewoon omdat het goed voelde, ik moet ook wennen aan een baby uit mijn buik, we horen al haar geluidjes en ook gemakzucht. Je hebt haar zo gevoed en even over het hoofdje wrijven en ze slaapt weer.
Luna en Iza sliepen overdag ALTIJD in de box, op onze borst of in de kinderwagen en nooit in hun wieg of bed. Gezellig, vooral op je borst, kan je zelf ook even meetukken. Nu hoor ik alweer mensen denken: Gevaarlijk. Nee hoor. 
Maar ook weer gemakzucht.


Het heeft ook voordelen. Zo slapen ze in op het geluid van de stofzuiger, worden ze niet wakker van geluiden, als ze diep slapen natuurlijk. Want als Luna nu de bel hoort als ze net slaapt, staat ze al naast haar bed OMA? te roepen.
Hoewel het voor de kids misschien allemaal “beter”en rustiger is, geeft het papa en mama al helemaal geen rust. Daarom slaapt Iza de komende maanden ook echt nog wel in haar wieg op onze kamer tot WIJ er aan toe zijn. Noem het verlatingsangst.

– Je baby moet minimaal zoveel drinken om de zoveel uur, blablabla
 Nu zetten wij niet de meest hongerige kinderen op aarde, als ze baby zijn dan, want Luna haar honger (naar chocola) is nu soms niet te stillen. Luna was een verschrikkelijke drinker. Ze viel altijd in slaap aan de borst of fles en er ging dus bijna niks in. En ja, we moesten een wekker zetten ‘s nachts, anders werd ze niet wakker.
Nu weten we wel beter, want Iza drinkt super en Luna is ook groot geworden. Iza drinkt ook veel meer, ook wel te zien aan haar buddhahoofdje met onderkin. Na 3 weken sliep ze dus door. We gingen geen wekker meer zetten. Ze schreeuwt heus wel als ze honger heeft. Vraag maar aan de buren. 

– Je baby niet meteen oppakken als ze huilt
 
Gelukkig zijn daar de meningen over verdeeld. Want je kan je baby toch niet verwennen? Maar goed, Iza wordt net zoals Luna binnen no time opgepakt als ze huilt. Nu pas nu Luna een echte peuterpuber is perst ze de tranen er soms uit en kan ze je ermee manipuleren. Ja, je zal maar geen chocola in huis hebben.

-Consequent zijn
Dit is een “regel” waar ik het wel mee eens ben, maar gewoon niet onder de knie heb. Je moet het gewoon vanaf baby aan er in brengen. Maar kijk naar Luna. Als ik zeg dat het ze nog 1 keer mag springen op de trampoline, zegt ze doodleuk na die keer: Nog een keer? Nou, ok, nog 1 keer. 
De keer erna: Ahh bliebje (alsjeblieft voor degene die de Lunataal niet beheersen) nog 1 keertje


Nou ok, echt de laatste keer.
Bliebje, laaste keer.
…. En ondertussen zijn we een uur verder.  

Waarom ik met dit stuk begon is dat Iza vandaag voor het eerst al een heel uur (EEN HEEL UUR) in haar wiegje ligt met de babyfoon zowat in haar wieg en wij beneden. Jaja, loslaten begint nu al. Hmm, toch niet helemaal, want ze “piept” en we kijken elkaar aan. Martijn: Ik ga wel even kijken: Mevrouw ligt heerlijk in diepe slaap.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.