Iza

Pruttelpotje

Als je zonder te kijken het dagelijkse geluid hier zou moeten omschrijven, lijkt het alsof er constant koffie aan het pruttelen is. Nu heb ik flinke hoeveelheden koffie nodig om alleen al de ochtend door te komen, maar dit gepruttel komt van Iza haar slijm. Geloof me, ze pruttelt of spuugt ook kopjes vol.

Het gaat al 2 weken zo, op het hoogtepunt stikt ze er half in en geeft ze gewoon zoveel slijm over. Daarna lijkt het weer goed en hebben we altijd de goede hoop dat het over is.
Helaas lijkt het er niet op. Vorige week spuugde ze zelfs in haar slaap en de hele nacht door. Dus de volgende dag bracht ik haar doodmoe naar Kleine Maatjes. Maar soms voel je het al aankomen en ja hoor, net op het moment dat ik stiekem met Luna in het grote bed een middagtuk wilde gaan doen, belden de lieve meiden dat Iza al 4 keer had gespuugd, erg benauwd was en dat druppelen en sprayen toch echt niet helpt.

Als ik dan het ziekenhuis bel weet ik het antwoord wel: We willen haar toch wel graag zien. In de auto had ik een goed gesprek met Iza, maar dat ging bij haar het ene oor in en het andere oor uit. Op het bed aan de saturatiemeter met die klotepiepjes hoorde ik al dat het niet echt goed was, de arts belde al naar boven voor evt opname. Ze had zo’n moeite met ademhalen, maar toen opeens moest ze toch spugen. Een berg slijm kwam er uit met een vreugdekreetje en hup, de saturatie vloog weer omhoog. 
Had ze toch naar me geluisterd. Ook al zaten haar longen en luchtwegen toch wel vol met slijm (voor de verandering..) mocht ze toch lekker mee naar huis. Het leek meteen minder. Geen gespuug meer, vrolijk naar Sint en Zwarte Piet en eigenlijk al dagen helder, tevreden en soms vrolijk.

En dat is ze nog steeds, maar de pruttelpot staat weer aan. Ons bikkeltje hoor je niet, de laatste dagen lijkt het juist alsof ze er meer bij is. Heldere blik, arm en hoofdbewegingen, ze wilt iets. Helaas meteen ook weer meer aanvallen die alles wat ze probeert stop zet, maar ze is er wel!!!!

Daar doen we het voor en hebben we om de beurt best slapeloze nachten voor over, 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.