Iza

Profiteur van de samenleving

Eigenlijk hebben we allemaal in het gezin bijnamen die niet liefkozend klinken, maar toch wel zo bedoeld zijn. Zelf de hond en kat, die krijgen ze natuurlijk het vaakst om hun oren, want die zeggen toch niets terug. Iza dus ook, we noemen haar wel eens: Profiteur van de samenleving. Eerlijk is eerlijk, Iza heeft flink veel geld uitgegeven wat niet van ons is en doet er eigenlijk niks voor terug. Voor de samenleving dan, voor ons genoeg.

Ik kan heel goed het standpunt begrijpen van ouders die een kind als Iza krijgen zouden afstaan of laten aborteren, mochten ze het in de zwangerschap weten. Dat is hun goed recht en eigenlijk vind ik het ook knap dat je voor jezelf kan kiezen, wetende dat je leven op zijn kop komt te staan. Hoewel elk kind je leven op zijn kop zet, maar dat terzijde.

Nu google ik de laatste tijd niet vaak meer over het mysterie Iza, syndromen of meervoudig gehandicapte kinderen, maar laatst zat ik opeens op een forum en viel mijn mond open van verbazing.
Degene die het topic startte had eigenlijk de vraag of je een zwaar gehandicapt kind zou afstaan. Dit was een heel verhaal met dat hij niet begreep dat mensen voor een kwijlende kasplant die zo’n laag IQ had dat je er toch geen band mee kon opbouwen konden zorgen. Zelfs een vis heeft meer mogelijkheden. Bovendien moet je een zwaar gehandicapt kind niet in leven houden.
Oftewel, weg met dat kind ik laat mijn leven niet kapot maken.
Nogmaals goed recht, maar de manier waarop, zijn er dan gewoon mensen die gewoon echt geen greintje liefde voelen en kunnen geven, want het ging nog verder, want als hij er pas na 7 jaar achter zou komen dat het bijvoorbeeld zwaar autistisch was, zou diegene het ook afstaan.

Zo ging het natuurlijk hard tegen hard op het forum, maar er waren toch blijkbaar genoeg mensen die echt oprecht vinden dat zo’n kind geen ziel heeft en als het daadwerkelijk niks kan bijdragen in de samenleving geen recht heeft om überhaupt te leven.

Ieder zijn mening en respect voor iedereen, maar als je zo kan praten over iets wat je niet weet en ook eigenlijk niet wilt weten, dan leef je toch in een zogenaamde perfecte (fantasie)wereld met geen greintje inlevingsvermogen, humor en vooral gebrek aan liefde. Moeten dat soort mensen eigenlijk wel kinderen krijgen? Of ga ik dan te ver?

foto (30)

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.