Iza

Papa’s mooie laatste woorden

Lieve Iza,

Wat hebben we een mooie, maar heftige tijd samen meegemaakt. Je kwam als perfect klein poppetje op deze aarde, met zo’n schattig klein hoofdje. Al wisten we al snel dat je kleine hoofdje van binnen helemaal niet perfect was. Dat er veel mis was en daarmee de toekomst onzeker.

Meteen zijn we gaan genieten van jou, je grote zus en alles wat we samen konden doen. Vooral het eerste jaar stond in het teken van het grote genieten. Wat waren we ontzettend trots op je, hoe je je ontwikkelde, je mooie lach en hoe jij het wel voor elkaar kreeg dat papa mama ten huwelijk vroeg. We waren het perfecte gezinnetje en dat zijn we altijd gebleven. Al was het soms meer drama dan geluk, maar juist in de periode van ellende sloegen we ons er allemaal doorheen. Dan waren we sterk en de momenten dat je weer opknapte vierden we het altijd groots. Op die momenten kwamen de tranen van geluk. De momenten van geluk waren soms zo klein, maar in onze ogen de mooiste in ons leven.

Jij hebt niet alleen ons, maar heel veel mensen grote levenslessen geleerd. Het leven draait niet om status, geld, of het goed voor elkaar hebben. Het leven draait om liefde, lachen, genieten van de kleine dingen. Het leven moet een feestje zijn wanneer het kan, want het leven is vaak zo oneerlijk en kan zomaar over zijn. Dus we zijn het aan je verplicht om er nog een feestje van te maken en tijdens dit feestje zal je altijd bij ons zijn. Niet fysiek maar wel altijd in onze harten, waar we ook heen gaan. Zoals je zus het mooi zegt: je hoeft niet verdrietig te zijn, Iza kan nu zweven en dansen daarboven en is niet meer gehandicapt. Al voelt het niet beter, dat is het wel.

De laatste maanden waren zwaar voor je. Hoe langzaam het er in sluipt dat je steeds iets meer achteruit ging, dat was niet eerlijk voor jou. Papa en vooral die geweldige mama deden er altijd alles aan om je alle zorg zelf thuis te geven. Hoe zwaar het soms ook was, het was vooral moeilijk om jou in pijn te zien, of dat de aanvallen je bleven teisteren. Natuurlijk konden we dit niet alleen aan, maar in ons hart konden we het echt niet aan om de zorg uit handen te geven, behalve natuurlijk bij oma. Zonder oma hadden wij geen lucht gehad en jij geen ontspannen dagen bij oma op schoot, op de bank of kilometers door het park met de hondjes.

Tegen jou konden we altijd alles zeggen. Compleet eerlijk zijn kan je eigenlijk bij niemand, maar bij jou kon het. Daarom was het soms zo fijn om een momentje samen te hebben. Lekker met papa op de bank een foute film kijken en samen wegzakken. Met mama tukkies doen in bed, hoofd tegen hoofd of je werd als warm dekentje gebruikt om zoetsappige series  te kijken. De dagen dat je bij oma was en iemand liep voorbij was het standaard dat ze over je hoofd heen hing of je op schoot zat terwijl je kapot geknuffeld en gekust werd.

Dan je grote zus, onze lieve Luna. Ons zonnetje in huis die ons letterlijk op de been hield in goede en in slechte tijden,maar die ook echt een grote zus voor je was. Hoe vaak ze wel niet over de kinderwagen heen hing als mensen alleen al in de buurt kwamen, die altijd je mooie krullen heel zorgvuldig waste in bad, maar ook vaak met je aan de haal ging als tattoo of make up pop. En natuurlijk de slaapfeestjes in Luna haar kamer, zoals alle zussen dit horen te doen.

We hebben geprobeerd je een zo normaal mogelijk leven te geven, met heel veel liefde, want dat was het enige wat je echt nodig had. We weten dat je dit gevoeld hebt en daardoor ook de kracht hebt gehad om zo te vechten, want als iemand een bikkel is dan ben jij dat.

Lieve Iza, we hopen dat je er een feestje van maakt hierboven, zonder pijn, niet meer gevangen in je eigen lichaam, complete vrijheid. Ook al moeten we nog een tijdje wachten, er komt een dag dat we weer bij elkaar zijn. We houden van je en zullen altijd een team blijven, want je hoort bij ons. Een prachtig cadeau wat we niet hadden willen missen. Slaap zacht, lieve schat.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply G. Wehkamp. 18/03/2016 at 10:33

  ” Your angel got wings. “

 • Reply Daan de Block 17/03/2016 at 21:41

  Wat een verschrikkelijk nieuws en wat is dit mooi verwoord! Heel veel sterkte met dit verlies!

 • Reply Hettie 17/03/2016 at 20:18

  Wat mooi verwoord, je voelt de liefde van jullie gezin voor elkaar.
  Zoveel gedaan zoveel liefde aan elkaar gegeven, ik wens jullie heel veel sterkte, en klopt, je kan haar niet meer aanraken maar ze is er altijd in je hart, en ze kijkt van boven mee

 • Reply Marije 17/03/2016 at 20:01

  Jeetje! Super mooi omschreven. Tranen in m’n ogen tijdens het leven. Zonder dat ik jullie ken krijg ik wel een heel trots gevoel naar jullie allemaal. Dit hebben jullie maar wel even mooi gedaan met elkaar. Heel erg veel sterkte! Kus

 • Reply Sil Broodkoorn 17/03/2016 at 18:30

  WoW wat super mooi . Kippenvel
  Lieve Groet Sil

 • Reply Nathalie 17/03/2016 at 18:19

  Heel mooi gesproken! Blijf genieten van de mooie herinneringen en van jullie andere mooie meisje, lieve vrienden en familie om jullie heen!

 • Reply Annie Pfeiffer 17/03/2016 at 18:17

  Wat mooi gezegd!!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.