Iza

Op weg naar de PEG

Na deze week hopen we dat het heel lang gedaan is met alle gekkigheid rond Iza. Deze week is dan ook wel het spannendst van allemaal. Al weken kijk vooral ik er tegen op. Ik slaap slecht, ben zo onrustig dat er niks uit mijn handen komt of dat ik juist als een idioot van alles (vaak half) loop te doen. Het is dan ook doodeng, spannend, maar hopelijk voor een goed doel uiteindelijk.

Maandag hebben we bijna de hele dag in het AMC doorgebracht als voorbereiding op donderdag, want dan gaat Iza eindelijk onder het mes voor de PEG sonde. Nadat we op de geweldig mooie kinderafdeling gesetteld waren, moesten we bij 4 verschillende mensen het hele levensverhaal van Iza doen. Hier waren we gelukkig al op voorbereid en het is altijd niet niks om weer terug te gaan in de tijd of te merken hoe zwaar (ook letterlijk) de zorg voor Iza wel niet is (in hun ogen).
Weer een nieuwe, gelukkig positieve ervaring, want we kunnen echt niks aanmerken op de artsen, verpleegkundige en zelfs de co assistent. Het blijft natuurlijk een operatie en de narcose een klein risico. Het was dan ook niet echt handig dat na geweldige weken Iza juist dit weekend begon te kwakkelen met slijm, hoesten, spugen en aanvallen. Waardoor je toch gaat denken of we dit wel moeten doen.

IMG_5599

Misschien ook doordat we weer moesten bespreken wat voor keuzes we maken als het niet goed gaat tijdens de narcose, schoten we toch wel weer in de stress. Bij ons slaat stress vaak om in meligheid, helemaal als je uren moet wachten in een kamer met uitzicht op de arena. Dus lachend gingen we gelukkig weer naar huis.

Nu is het wachten tot donderdag. Een Iza zonder slangetje in haar neus en hartjespleister op haar wang. Nooit meer die slang uitspugen en dan weer met pijn in ons hart een nieuwe inbrengen. En vooral hopen op minder last van haar luchtwegen.

IMG_5572

Dus hier de laatste mooie foto’s van Iza met haar sonde, want gelukkig stond het haar goed!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.