Iza

Moederinstinct

Vertrouwen op je moederinstinct. Ik doe het altijd, maar soms komt het al dagen van tevoren, terwijl er nog niks aan de hand is. De laatste dagen was ik eigenlijk gewoon van het pad af. Dat kon iedereen aan me zien, maar omdat het eigenlijk met iedereen goed ging, behalve mijn geestelijke gesteldheid, kon ik er zelf ook eigenlijk weinig mee.

Tot gisteren. Luna en Iza allebei aan het hoesten en snotteren, maar waar Luna ‘s avonds al zei: Ik ben opgeknapt hoor mama. Begon Iza met verhoging en kortademigheid. Dan voel je allebei de bui al hangen, maar om dan meteen naar ons lieve tweede huis te gaan ging ons te ver. Dus hield ik haar de hele tijd in de gaten. In haar bed gekropen, zodat ik de hele tijd mijn blik op haar gericht had, ook al sliep ze gelukkig het grootste gedeelte.
Tot 3 uur, huilen, hoesten en echt moeite met ademhalen. Dus ik ren naar beneden voor mijn telefoon, kom boven en ze slaapt weer.

Na een slapeloze nacht Lunaatje naar school gebracht voor haar laatste wenochtend. Huppelend hand in hand eventjes een kwartiertje genieten. Want Luna heeft er altijd zin in.

Ondertussen heb ik een ingebouwde saturatiemeter voor Iza, dus toen het lichtje om haar vinger werd gedaan en ik het getal zag, dacht ik al: daar gaan we weer. Ook nog een oorontsteking en longen die vol zitten en daar ligt ze weer, in bed, aan het zuurstof.

image (27)

Na een drukke ochtend kon Luna Iza nog even zoenen en wat vragen over haar “snor” en lampje om haar voetje en met oma mee. Gelukkig is ze liever bij oma dan bij mama, dus hoef ik me daar niet rot om te voelen en kon ik heerlijk even met Iza in slaap vallen, want ik was kapot en mijn hoofd stond op springen.

foto (28)

Toch is het niet leuk meer dat ze elk klein dingetje op pikt. Het enige wat we haar nog kunnen bieden is comfort, zolang ze niet doodziek is. Nu krijgen we ook een saturatiemeter en zuurstof thuis, zodat Iza straks ook thuis kan opknappen en geen minuut langer in het ziekenhuis hoeft te blijven dan nodig.

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.