Iza

Misvormd???

Beste verslaggevers,

Elke dag is het wel in het nieuws: het Zikavirus. Jullie eindigen dit verhaal altijd met dat het in verband wordt gebracht met de misvormde baby’s die geboren zijn. Tegelijkertijd zie je een filmpje van zo’n baby.
Soms beginnen jullie ermee in een artikel: NOS.
Dit was 3,5 jaar geleden mijn baby. Al is het onmogelijk het Zikavirus geweest, heb ik toch in jullie ogen een misvormd kind op de wereld gezet.

Hebben jullie enig idee wat dit met een ouder doet of met een zus, oma, opa van zo’n baby? In dit geval heeft mijn dochter Iza geluk dat ze geen idee heeft dat ze misvormd is volgens jullie. Maar mij doet het pijn en al jaren doe ik mijn best om haar grote zus en de rest van de wereld te laten zien dat Iza allesbehalve misvormd is, want als je de betekenis van misvormd op zoekt schrikken jullie toch ook?

Vertel mij eens of mijn kleine baby 3 jaar geleden wanstaltig en mismaakt was?
december 2012 057

Wij waren en zijn nog steeds verliefd op dit mooie, in mijn ogen volmaakte meisje. Eigenlijk waren we blind en dachten dat niemand toen al zag dat Iza meervoudig gehandicapt was. Natuurlijk wordt ze nu ouder en baby’s zijn natuurlijk schattiger dan oudere kinderen, dus wordt het beeld dat de meeste mensen hebben alleen maar erger. Daar doen jullie dus duidelijk aan mee.

image1 (2)

Vanochtend zat ik het RTL nieuws te kijken, terwijl ik mijn mooie, zware, huilende meisje aan het troosten was. Aangezien de afstandbediening niet binnen handbereik was, heb ik zeker 3 keer het stuk gezien en het misvormde baby verhaal moeten aanhoren. Iza huilde gelukkig niet om jullie, maar ik keek in haar mooie blauwe ogen en werd weer zo boos en verdrietig, dat ik er wel een traantje om moest laten.
Dus ik hoop dat het niet teveel gevraagd is om deze baby’s of wat voor persoon dan ook misvormd te noemen. Want het is echt een naar woord.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Carla 04/02/2016 at 15:40

  Goed geschreven Cindy!!
  Ik heb het berichtje op Twitter gezet, zodat nog meer mensen kunnen lezen wat zulke teksten doet met een liefhebbende ouder.
  Liefs en kus ????

 • Reply Rayangely Wolff 04/02/2016 at 11:55

  Helemaal mee eens , als ik dan naar mijn dochter kijk denk ik van waar de naam misvorming ??
  Een mooi klein koppie ??????????????
  Zucht …

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.