Iza

Met je mond vol tanden

Oh lieve Luna,

Voor jou wil ik het allemaal niet zielig vinden, want het laatste wat wij willen is zielig gevonden worden. En als iemand een sterk meisje is en misschien wel de sterkste in de familie, dan ben jij dat. Maar heb je al dingen door? Op jouw manier? 

Laatst in bad zei je: Kijk Iza heeft 2 tandjes. Ik heb al heel veel tanden. Als Iza straks groot is heeft ze ook veel tandjes en kan ze ook praten.
Tja, dan sta je met je mond vol tanden, letterlijk. Want liegen tegen je kind doe je niet, maar uitleggen dat ze waarschijnlijk nooit zal gaan praten kan je ook niet. 

Het blijft voor ons moeilijk. Vooral om te zien hoe je met andere babies speelt, maar niet beseft dat Iza ook misschien zo had kunnen zijn. Natuurlijk weet je niet beter en groei je ermee op. Je weet ook precies hoe ermee om te gaan. Heel veel kusjes geven uit het niets. Speentje brengen, of juist rustig op de bank zitten en je keurig gedragen, net alsof je niks doorhebt wanneer Iza een heftige aanval heeft, hevig schokt, blauw wordt en het hele huis onder spuugt. Je wacht dan rustig tot alles weer normaal is, voordat je gek en druk gaat doen.

Dus nee, je bent niet gek en hebt al genoeg door, maar ik zou zo graag eens willen weten hoe het voor jou is. Hoewel we in het begin het ook zo rot voor je vonden, weten we dat als er iemand is die dit aan kan als grote zus, dat jij dat bent. En dan precies zoals je nu doet, die gekke, lieve, vrolijke, ondeugende, slimme meid blijven die doet wat ze zelf wilt! 

Je bent de beste!!! 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.