Iza

Lieve Iza

De laatste weken hebben wij erg ons best gedaan om je in leven te houden. De zuurstof, de piepende saturatiemeter, de medicijnen, het uitzuigen en vernevelen, het nam jouw en ons helemaal in beslag. Maar het was voor een goed doel. Tenminste dat hopen we dan. Soms zie ik je koppie als ik, papa of oma weer die slang in je keel duwen om je van het taaie slijm te ontdoen, omdat je er in stikt en dan ben ik toch bang dat je nog een afkeer gaat krijgen van ons of überhaupt het leven. Twee keer was de angst zelfs zo hoog dat ik dacht: Daar ga je. Nu ga je je laatste adem uitblazen op deze gruwelijke manier.

Maar we zijn een team. Jij en ik. Jij en papa. Jij en oma. Jij en Luna. Maar vooral Martijn en ik. Eigenlijk zijn we 1 groot sterk team die elkaar allemaal er boven op helpen, elke keer weer. Dat doe jij ook. Al zeg je geen woord, maar als ik dan zie hoe rustig je wordt van onze stemmen en aanrakingen, weet ik dat het toch goed is wat we allemaal doen en hoe we het doen. Daar gaan we nooit aan twijfelen, hoe het ook zal lopen.

Toch verbaas ik me erover hoe rustig we er allemaal onder zijn. We raken nooit in paniek als eigenlijk de paniek toeslaat. Ik durf gewoon alleen met jou, alle toebehoren, Luna en Bobbie de deur uit. Eigenlijk nooit bang dat je dan zo’n gekke actie onderneemt. We zetten je gerust hoestend en proestend in de auto. Als je bij oma bent, laat ik je echt helemaal los. Zelfs ‘s nachts ben ik niet meer bang dat ik er niet op tijd bij ben. Alsof we met z’n allen een stilzwijgende afspraak hebben, maar dat jij stiekem ook weet wanneer je sterker dan sterk moet zijn en wanneer je alles los kan laten.

image (31)

Als je dan ‘s avonds eindelijk ondanks die keelpijn en gehoest lig te slapen, zie je hoe tevreden je bent. Het geluk straalt er van af. Natuurlijk ben je gewoon het gelukkigst als je slaapt. Stiekem zijn papa en mama dat ook, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Luna zal een andere mening hebben, maar die slaapt dan ook standaard zo’n 12 uur per nacht, zonder zorgen, dus dan verlang je ook niet naar een beetje slaap om 7 uur ‘s ochtends, maar heb je energie voor 100.

Toch geloof ik ook dat Luna heel veel met je doet op een ander niveau dan dat wij dat doen. Als ik Luna met jou zie “spelen”, knuffelen, zoenen en je rondrent met de wagen, dan zie je het in je ogen. Alsof je denkt: eindelijk iemand die normaal tegen me doet en me als gelijk ziet. Dan open je je mond, beweeg je je handje, brabbel je of zoals Luna dat mooi zegt: “wat kijk je tevreden!”

image (35)

Jullie blijven een prachtig stel. Nu nog van die zielige hoest en keelpijn af, zodat je wat meer kan genieten van het weer, de geuren, de warmte, de prikkels en wat minder van dat stomme masker op je hoofd, die snor in je neus en die slang in je keel. Dat gun ik je meer dan wie dan ook. Ok, onszelf eigenlijk ook wel een beetje.

Lekker slapen nu, lieve schat.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Marion 14/07/2014 at 18:00

  Wat heb je het weer prachtig ontroerend onder woorden gebracht!
  Zoveel bewondering en respect voor jullie alle 4!
  Ik zie alleen maar heel veel liefde bij jullie!

  Kus
  Marion

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.