Iza

Karma

De  laatste tijd vliegen ze weer om mijn oren. De mooie quotes: “Karma is a bitch” “Iedereen krijgt wat hij verdient” “alles gebeurt met een reden”
Waarschijnlijk omdat het op dit moment gewoon allemaal kut is en je dan de dingen die je niet wilt zien of horen juist het meest opvallen. Vroeger geloofde ik ook heilig in Karma. Die goede oude tijd waar het leven nog simpel was, dat wanneer je vriendje het uitmaakte of je fiets gestolen was je nog dacht dat Karma dat wel zou fixen.

image1

Helaas lopen er nog genoeg verschrikkelijke mensen op deze aardbol rond waarbij Karma niet is langs geweest. Maar dan bij ons juist wel, waarom? Het stoutste wat ik ooit in mijn leven heb gedaan is stiekem in mijn moeders auto rijden toen ik mijn rijbewijs nog niet had.
Iedereen krijgt wat hij verdient toch? Ik zou toch echt wel het antwoord willen weten waarom wij het verdienen om een zwaar gehandicapt kind op de wereld te zetten, maar vooral voor Iza. Waar heeft zij het aan verdiend om gevangen te zitten in haar lichaam met constante schokken in haar hersens.
Ja, alles gebeurt met een reden. Welke reden? Dat de medische wereld nog iets van haar kan leren? Want ik zou echt geen andere reden kunnen bedenken voor het feit dat je niet kan bewegen en niet eens kan lachen en het hele leven langs je heen gaat. Terwijl wij vaak lijdzaam toe kijken.

image2

Juist nu ook hoor ik teveel gruwelijke verhalen. Ouders die kanker krijgen en afscheid moeten gaan nemen van hun kinderen. Waar hebben zij en al helemaal die kinderen dat aan verdiend?
Kinderen die misbruikt en gepest worden? Die hebben het zeker ook op zichzelf afgeroepen?
Nee, het leven is zoals het is. Daar moeten we allemaal mee leren leven en als het leven even op rolletjes loopt heb je gewoon geluk. Dan moet je daar intens van genieten, want een onbezorgd leven of het leven überhaupt kan zomaar opeens voorbij zijn. Dat is gewoon dikke vette pech, ongeluk of onrecht, maar Karma heeft er niets mee te maken.

Dus Karma! Oprotten!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Lotte 13/11/2015 at 12:27

  Heel erg herkenbaar..! Kan me daar ook zo boos over maken! En het maakt me ook wel heel verdrietig soms.
  Het is altijd makkelijk om de ‘schuld’ ergens aan te geven, want als alles dan goed gaat, dan kun je tenminste zeggen dat je dat aan jezelf te danken hebt en dat je er controle over hebt. Totdat blijkt dat er inderdaad dingen ‘gewoon’ gebeuren. Gewoon dikke vette pech.

 • Reply Marloes 08/10/2015 at 23:32

  Tsja, met die quotes kan ik ook niks mee. Ik heb ook wel gedacht wat ik in een vorig leven dan een seriemoordenaar of zoiets geweest moest zijn om een serie aan verliezen te ‘verdienen’ en dan ook te zien en te moeten accepteren dat ons dochtertje niet zo ‘normaal’ of ‘gemiddeld’ is als het overgrote deel van de kinderen.
  Mijn dochter kan gelukkig steeds meer, maar het idee dat ze bv. nooit goed gaat lopen of goed gaat praten beangstigt me nog altijd. En belangrijker wat doet het met haar? Zo ziet ze bv. alle kinderen in haar omgeving lekker rondrennen en op schommels klimmen en zij zit altijd maar in haar wandelwagen. Je wil zo graag dat je kind kan meekomen en dat het alles kan wat voor anderen zo normaal is.
  Jullie situatie is nog veel erger en hoe hard het is om te zeggen; het is voor mij weer een realitycheck dat het nog veel erger kan.
  Het leven is oneerlijk. En acceptatie is soms zó moeilijk. Maar soms denk ik ook dat als deze kinderen geboren moesten worden het dan ook maar goed is dat zij bij liefdevolle ouders in Nederland geboren worden. Ik vermoed dat jij en wij alles voor hun kinderen willen doen om hun leven zo plezierig en pijnvrij mogelijk te laten verlopen.
  Sterkte!

  • Reply Cindy Overdijk-Johannes 02/11/2015 at 13:25

   Wat een lieve reactie weer! Maar wij denken ook wel eens dat Iza gelukkig niks van dit alles door heeft, want het lijkt mij ook zo moeilijk om je kind “anders” te zien. Vooral als ze dat besef wel hebben, dus voor jullie is het ook zo erg en veel respect!! X

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.