Iza, Miracles Happen

It’s your birthday!

Lieve Iza,

Drie jaar geleden kwam je in ons leven. Meteen toen ik je zag dacht ik: Wij zijn een goed team. We hadden het samen toch maar even geflikt. Je was ook een perfect klein meisje, met een heel klein hoofd. Wat echt heel mooi is, want eigenlijk hebben “normale” babies altijd waterhoofden en bij jou klopte het. Het was genieten! Een volle dag en nacht waren we het gelukkigste gezin op aarde.

Dat de volgende dag bleek dat je hoofd er alleen perfect uit zag, maar er van binnen niks van klopte was een donderslag bij heldere hemel. Ook al had je geen idee en zal je dat ook nooit krijgen, waren we kapot van verdriet. Hoe kon dit prachtige babietje niet opgroeien tot een gelukkig en gezond meisje? Ook al hadden we met teveel mensen gesprekken over jou, je toekomst en alle ellende eromheen. We wilden het niet horen, niet accepteren, maar alleen maar in je geloven en je meenemen naar huis.

driejaar3

Jij gaf ons het gevoel wie je echt was. Niemand kan daar wat over zeggen en ook al hebben heel veel mensen meningen over jou of ons, diep in ons hart weten we dat we naar ons en jouw gevoel moeten luisteren, want we zijn 1. Wij hebben altijd in je geloofd en zullen dat de rest van je leven blijven doen.
Toch zijn er 2 momenten geweest in je leven dat we echt niet anders konden denken dan: Ga maar. Er was geen kwaliteit van leven meer en we hielden je in leven, voor wat? We zagen je verdriet, je pijn en dat kan en mag je je kind niet aan doen. Natuurlijk ben je sterker dan iedereen en gaf jij ONS weer hoop. Jij trok ons weer uit het dal en liet ons geloven dat wonderen echt bestaan. Dat ben je echt: Een wonder! Ook al kan je niks fysiek, je leert een heleboel mensen hele wijze levenslessen.

We genieten echt zoveel mogelijk van je. Wanneer je opeens gaat brabbelen of we zien een bijna-glimlach met tevreden uitdrukking komen er tranen van geluk, dan laat je ons zien dat we het goed doen en dat ook jij geniet van de kleine momenten en toch wel gelukkig bent. Daar draait het om in het hele leven: genieten van de kleine momenten.
Al blijf je waarschijnlijk een pasgeboren baby in je doen en laten, die steeds en steeds zwaarder wordt, wij kunnen het aan, zolang jij op de meeste dagen maar lekker in je vel zit.

driejaar2

Op naar de volgende 3 jaar, lieve schat. Ik zou serieus zonder te twijfelen mijn leven geven of alles van je overnemen om je een gezond en gelukkig meisje te maken, maar aangezien dat geen optie is, gaan we ervoor en kunnen we met z’n allen de wereld aan! Of ik eet je op, want er bestaat natuurlijk een kans dat ik het misschien niet meer kan laten om die spekbeentjes op te eten.

driejaar

Iza, we houden zielsveel van je! Jij hoort bij ons, precies zoals je bent en maakt ons leven compleet!

Liefs van je gekke mama
en natuurlijk je rare papa en de liefste grote zus die er bestaat!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Diana Stokhof 29/05/2015 at 17:47

    Wat een prachtig stukje! En wat zijn jullie toch alle vier prachtige mensen! Maak er een mooi feestje van voor dat prachtige prinsesje van jullie wat de wereld zoveel mooie dingen leert. Ik vind jullie kanjers! Dikke kus voor jullie van ons

  • Reply Nicole Kroes 29/05/2015 at 17:00

    Mooi om te lezen weer, Cindy. Geniet van haar verjaardag en door jouw verhaal leert ze ook de rest van de wereld weer lessen!

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.