Iza, Zwanger

Het grote nieuws

Het grote nieuws is bij de meeste lezers al bekend. Aangezien er veel lezers uit het dorp zijn waar ik vandaan kom en in een dorp gaat nieuws snel. Heel snel, maar misschien zijn er nog een paar lezers die ik kan verbazen, die om gaan vallen van hun stoel en die met heel veel vragen zitten.

Ik ben zwanger!

Al 16 weken ben ik zwanger van een klein mensje dat in mijn buik groeit. Hoe verschrikkelijk spannend deze zwangerschap ook is, ik geniet er met volle teugen van. Al voor Iza haar geboorte hadden we altijd het idee gehad dat we drie kinderen zouden krijgen. Zelfs toen Iza pas geboren was en we in de hel zaten was één van de eerste dingen die ik dacht: Laten we snel nog een “normaal” broertje of zusje maken voor Luna. In de jaren daarop waren we vooral bang dat het toch iets genetisch zou zijn en ging ons verlangen naar nog een kind van het ene naar het andere uiterste. Ik dacht heel vaak: Laten we er voor gaan! Maar die gedachte werd net zo vaak afgewisseld met: No way, veel te eng. Geen kids meer voor ons.

Nu is er toch een derde op komst. Het is doodeng, heel dubbel, ontzettend mooi en zo verdrietig. De eerste weken waren ook gruwelijk spannend. Gelukkig kregen we al snel een echo en zagen we met 6 weken al een hartje kloppen. Luna voelde natuurlijk aan dat er iets aan de hand was en na een speurtocht naar woorden kwam er de zin: Mama heeft een baby in haar buik.
Met 11 weken zagen ze op de echo een verdikte nekplooi en besloten we toch een NIPT te doen en moesten we een week later terug voor de echo. Na een hele lange week bleek dat de dikke nekplooi verdwenen was en de NIPT uitslag goed.

Al zal de hele zwangerschap echt niet zorgeloos zijn en kunnen we niet wachten op de uitgebreide medische 20weken-echo in het VU, ik voel me heel goed. Speciaal ook en fysiek heel sterk. Emotioneel zit ik in een achtbaan, van labiel naar happy. Ik ben altijd al een jankerd geweest, maar nu jank ik nog meer en praat ik de hele dag tegen Iza en “Harry”. Ik vind het de laatste tijd weer zo oneerlijk dat Iza geen kans heeft gehad en dan zie of hoor ik verhalen van ernstig gehandicapte kindjes die wel vrolijk zijn, helder zijn en niet constant pijn lijden. Dat had ik Iza zo gegund en dat had ze ook meer dan verdiend.

Het ergste is natuurlijk dat er nooit een prachtig plaatje zal zijn van onze drie kinderen bij elkaar. Iza en “Harry” zullen elkaar nooit leren kennen in dit leven. Al zijn we straks met drie kinderen compleet, zonder Iza zal het echte leven nooit meer compleet voelen.

Toch weet ik zeker dat Iza van boven met een grote glimlach mee kijkt en natuurlijk al weet of ze een broertje of een zusje krijgt. Luna vertelde dat Iza dat haar al verteld heeft en dat er weer een meisje op komst is. Ik kan me ook niet voorstellen dat, hoe anders zwanger ik ook ben, er een jongen in mijn buik groeit.

Vanavond zullen we de taart aansnijden en weten aan wat voor kleren ik de komende tijd mijn geld aan ga uitgeven! Wordt vervolgd…..

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Marije Beers 05/07/2017 at 09:21

  Wow! Wat een ontzettend mooi bericht. Gefeliciteerd met jullie 3e wondertje. Kan me voorstellen dat het heel dubbel is, maar weet zeker dat het helemaal op zijn plekje hoort en valt. Geniet van jullie wonder! Kus

 • Reply Linda 04/07/2017 at 17:08

  Ik “ken” jullie alleen van meelezen bij Rebekka, maar op het moment dat ik deze kop zag kreeg ik direct kippenvel!!! Wat een top nieuws!!! Gefeliciteerd en ik heel veel geluk!

 • Reply mariska 04/07/2017 at 16:07

  Wauw wat een geweldig nieuws en hoe spannend voor jullie. Een nieuw wonder zal geboren worden. Ben ongelofelijk happy voor jullie. Dit kindje krijgt zulke mooie liefdevolle ouders en ook nog eens 2 zusjes erbij. GEFELICITEERD ????????

  DIKKE KUSS VAN DRIEËN

 • Reply Hayat 04/07/2017 at 14:31

  Van harte!!! Een fijne zwangerschap toegwenst

 • Reply Marijke 04/07/2017 at 13:20

  Nogmaals gefeliciteerd met dit mooie nieuws! Al je gevoelens mogen er zijn, je doet het op jouw manier. Veel plezier vanavond…team Blue or Pink?! Dikke kus

 • Reply Agnes 04/07/2017 at 10:53

  Gefeliciteerd met jullie zwangerschap

 • Reply Jessica 04/07/2017 at 10:01

  Wat is dit jullie ontzettend gegund! Ik wens jou een fijne, onbezorgde, zwangerschap toe.
  Ps: fijn om weer van je te horen, ik ken jullie niet maar zo af en toe zit Iza zomaar weer in mijn hoofd. ⭐️

 • Reply Daantjw 04/07/2017 at 09:40

  Van harte gefeliciteerd met dit prachtige nieuws! Ik ben heel benieuwd of Luna gelijk krijgt en het een ‘Harry’ wordt….!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.