Iza

Grenzen verleggen

Als wij iets hebben geleerd het afgelopen anderhalf jaar en vooral weer de laatste week is grenzen verleggen. Toen Iza vorige week opgenomen werd, konden we ons alleen maar verheugen op ons midweekje weg met de kerst. Toen die droom in een nachtmerrie veranderde, hoopten we toch wel thuis te zijn met de kerst. Want het ging toch beter? Maar ook dat zat er niet in. 

Opeens is het kerst en zijn we zo zielsgelukkig met ons romantische avondje samen (mede mogelijk gemaakt door Mutti) en onze lunch samen met het gezin en het gezelschap van een zuurstoftank, gewoon thuis zoals het hoort. Zaten we zondag helemaal stuk, letterlijk en figuurlijk, kunnen we er nu weer helemaal tegen aan. 

Wat ze in het ziekenhuis allemaal hebben gedaan om dit alles mogelijk te maken is bewonderenswaardig. Iedereen is zo lief, betrokken en oprecht geinteresseerd. Nu ze Iza leren kennen, worden ze ook gek op haar en begrijpen ons hoe we er in staan.

Eigenlijk zijn we totaal geen geduldige mensen, want Iza moet SNEL beter worden. Maar elke dag horen we weer hoe geduldig we wel niet zijn met Iza en Luna. De goede tips in het begin dat we ook echt wel even weg kunnen en aan onszelf moeten denken laten ze nu wel achterwege. Ze zien ook dat Iza alleen maar beter wordt met het veilige gevoel van de paar mensen om haar heen die haar zo goed doen. 

Vandaag zag je dan ook echt weer de wilde, spastische, vrolijke Iza. Thuis in haar box, stoel, kusjes van Bobbie en al die lawaaiige geluiden en knuffels van Luna deden haar zo goed. Nu kan ze echt opknappen, ook al klinkt dat misschien ongeduldig en voor sommigen naief. We geloven gewoon echt in onze bikkel, vooral na vandaag. 

We zijn ook trots op elkaar en op die stoere, ontzettend slimme Luna. Want voor haar is het ook allemaal niet niks en alle antwoorden op haar vragen begrijpt en accepteert ze. Ook al is het gewoon een stomme kerst. We weten wel weer even door dit alles dat we echt gelukkig zijn en stiekem het mooiste gezin wat er is. Dat is toch de mooiste kerstgedachte?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.