Iza

Goede voornemens

De meeste goede voornemens sneuvelen natuurlijk snel. Wat volgens mij ook altijd komt doordat januari en februari de meest saaie en sombere maanden zijn. Nu hebben wij natuurlijk ook standaard goede voornemens waar we of niet eens aan beginnen, of ervoor gaan tot we ons doel half bereikt hebben.

FullSizeRender (2)

Nu is er 1 goed voornemen die ik zeker de rest van het jaar vol ga blijven houden, wat ook echt niet anders kan. Genieten van mijn meisjes en vechten voor mijn meisjes. Nu is Luna een directrice die heel goed voor zichzelf kan vechten, maar met Iza moeten we toch echt aan de slag. Vooral omdat we weten dat er veel meer in Iza zit. De aanvallen, maar vooral ook medicijnen zitten Iza in de weg. Er moet gewoon, nu alles eromheen stabiel is, een andere kinderneuroloog naar kijken.

We konden gelukkig meteen bij onze kinderarts terecht, want Iza was naar ons idee ook iets te zwaar geworden. Ze is dan ook een flinke meid, maar gewicht en lengte waren redelijk in verhouding, al zit ze aardig boven het gemiddelde. Kwam het maar door lekker eten, dan had ze er zelf nog wat aan, want die sondevoeding is toch echt niet te pruimen. Al proeft zij daar natuurlijk niets van. Voor ons mag er wel een paar kilo af, of mag ze überhaupt stoppen met groeien, maar we gaan wel aan de krachttraining, hmm nog een goed voornemen waar vast niks van terecht komt.

Nu was het belangrijkste natuurlijk de epilepsie en medicijnen. De dokter dacht volgens mij dat ik koekoek was met mijn: Ik heb een kort lijntje met Iza, begrijp haar echt en er zit veel meer in, maar ik werd gelukkig niet opgehaald door de GGZ. Nu gaf hij wel aan dat het beeld wat Iza heeft natuurlijk niet laat zien dat haar hersenen tot veel in staat zullen zijn en dat ze zelfs als ze helder is aanvallen kan hebben. Natuurlijk weten we dit allemaal wel, maar we willen er ALLES aan doen nu dat (nog) kan. We waren het al meteen met elkaar eens dat Iza naar een epilepsiecentrum (SEIN) doorverwezen moest worden. Gelukkig heeft hij goed contact met een kinderneuroloog daar en zullen we zien wat er gaat gebeuren. Ik vind het wel spannend, maar heb er ook een soort van zin in. Want dan gebeurt er tenminste iets.

Verder was hij ook verbaasd hoe goed ze er uit zag en het doet! TROTS, want onderschat ons spekkie niet! Dus gaan we toch voor de PEGsonde! Wat heerlijk zal het voor haar zijn dat ze geen slang meer in haar neus en keel heeft.

Het wordt een goed jaar, ik voel het. Voor ons allemaal!

IMG_4474

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Rob Overdijk 10/01/2015 at 18:49

  Weer een mooi stukje geschreven, Cindy.
  Zal idd een hele verlichting zijn voor Iza, die PEGsonde. Konden ze daar niet eerder mee beginnen???

  • Reply Cindy Overdijk-Johannes 10/01/2015 at 20:53

   Dank je wel! Iza is nu sterk genoeg voor de narcose en misschien ook omdat hij dacht dat het eerder nooit meer een toegevoegde waarde zou zijn! Dus ze doet het veel beter dan verwacht!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.