Iza

Eerlijk…

Denken wij wel eens aan hoe dit allemaal voor Iza is? Wat voor leven heeft zij? Helaas denken we er maar al te vaak aan en vooral als ze zoals nu ziekjes is.

Hoe ziet HAAR leven er uit? Al een jaar lang is het enige wat ze echt zelf kan ademen. Iza heeft geen idee wat haar handen en voeten zijn. Iza kan ons niet echt zien. Iza kan niet zelf bewegen of zitten of kruipen. Iza kan geen hap meer eten en geen slok meer drinken. Ze wordt letterlijk door ons in leven gehouden.

Ondertussen zijn we Apotheek Iza begonnen, met eigen medicijnkast en magazijn. Elke ochtend begint ze met 4 verschillende medicijnen voor haar epilepsie en dan nog heeft ze er de hele dag last van. Aanvalletjes, stuipjes, absences. Vergeet de zetpil niet voor de beginnende oorontsteking en verhoging, dan is er nog de schimmel in haar mond die ingesmeerd moet worden met gevaar voor eigen vingers. De hele dag kan ze alleen maar slapen of een beetje staren, in de box op haar heerlijke kussen, in de kinderstoel, in onze armen,  lekker buiten, kinderwagen of auto. Heel af en toe kan er een lachje van af, vooral als ze in de armen van oma ligt of als ze buiten een windje over haar gezicht voelt. Dan krijgt ze nog de hele dag water, sondevoeding en evt medicijnen via de sonde. Lekker lui, slapend of starend. 

Gelukkig kan je haar overal nog mee naar toe nemen en lijkt ze niks ergs en het allemaal wel prima te vinden, maar genieten? Nee, vooral nu niet met dat gehoest, slijm, oorontsteking, koortsig en het altijd suf zijn. 

Zo komt de avond dan weer met dezelfde medicijnencocktail en aan de pomp voor de rest van de voeding en op de camera zie je haar nog een uurtje staren, voor ze ontspannen in slaap valt. 

Morgen weer een dag.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.