Iza

De Gemeente

Als de telefoon gaat, terwijl ik net probeer te tukken met het meisje dat me de halve nacht heeft wakker gehouden, dan neem ik niet op. Als de telefoon dan voor de 3e keer gaat maak ik me toch zorgen en neem ik toch maar op, om dan geirriteerd te worden dat het de gemeente is. De instantie waar je na een half uur pas de juiste persoon aan de telefoon hebt, dus een goed begin.

Een verslag van een heel logisch gesprek
“Goedemiddag, bel ik gelegen?” (NEE, ik wilde net gaan slapen en alle ellende even vergeten)
Ja hoor”
U heeft een aanvraag gedaan bij de WMO voor een grotere maat buggy voor uw dochter”
Dat klopt”
Deze zullen we bestellen bij de leverancier. Dan wil ik nog het 1 en ander met u doornemen”
“Iza moet wel een nieuwe wagen passen. Bij deze kinderwagen zijn al heel wat aanpassingen gedaan en is niet groter te verkrijgen. Er moeten namelijk bepaalde steunpunten in zitten” (zucht)
Oh ja, ik zie dat welzorg vorig jaar juli nog een aanpassing heeft gedaan zodat er zuurstof en saturatiemeter vervoerd kunnen worden aan de wagen”
“Nee, dat hebben ze niet gedaan” (Adem in, adem uit)
Jawel, daar hebben jullie ook een aanvraag voor gedaan”
Welzorg kwam een half jaar later langs en konden er niks mee, om een lang verhaal kort te maken, er was geen optie om zuurstof veilig aan de kinderwagen te vervoeren”
“We hebben nu een andere leverancier, dus ik zal het bij deze aanvraag neerleggen”
Fantastisch” (sarcastisch bedoeld natuurlijk, maar hee dat komt toch niet binnen)
“Tevens hebben jullie nu een badlift en is de badstoel opgehaald” (dit ga je niet menen)
Nee, we hebben de badstoel nog, want een badlift was niet mogelijk. Dan zou het een woningaanpassing worden en aangezien we die grotendeels zelf moeten betalen, wachten we tot we beneden een kamer voor Iza gaan maken. Maar dit heb ik allemaal al met jullie besproken”
Als er een woningaanpassing plaats moet vinden, gaat de gemeente eerst kijken of verhuizen geen optie is. Tevens is er een eigen bijdrage wat afhangt van vermogen en inkomen wat betreft verbouwen voor uw kind. U had dit beter al eerder kunnen aangeven bij ons” (nu breekt mijn klomp, weer geen excuus en weer geen benul)
“Ten eerste weet ik van die bijdrage, dat heb ik net verteld. Ten tweede zijn we anderhalf jaar geleden al bij jullie geweest met deze vraag voor ons oude huis, toen was er niks mogelijk, dus moesten we verhuizen. Jullie konden alleen een huurhuis zoeken ergens in de gemeente wat jaren zou kunnen duren.  Dus hebben we de hoop op hulp van jullie kant wel opgegeven en zijn zelf aan de slag gegaan. Staat dit nergens in het dossier?” (Nog even en ik zoek een huurmoordenaar)
U kunt de eigenbijdrage uitrekenen daar en daar, maar soms is het beter om de hypotheek te verhogen, zelf te verbouwen, want dan is het aftrekbaar” (zodat jullie van ons af zijn? En er weer niet op ingaan?)
Ik denk dat we dit gesprek beter kunnen beeindigen, want de manier waarop dit gaat staat me niet aan. Maar daar kom ik later op terug. Als u de aanvraag voor de passing van de kinderwagen doorstuurt naar de leverancier.” (Hier is het laatste woord nog niet over gezegd, maar ik wil NU tegen Iza aan liggen)
Nog 1 vraag, u heeft ook een autostoel via ons?” (jullie hebben het echt lekker op orde he?)
Wow, 1 ding goed. Chapeau”
OK,  mevrouw, kan ik nog iets ander voor u doen?” (Door de grond zakken en er nooit meer vandaan komen)
Nee, tot ziens”

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.