Iza

De batterij is weer opgeladen

Wat hebben we intens genoten van onze week in Frankrijk. Misschien wel extra veel van elke minuut, omdat we op dag 1 al wisten dat dit eenmalig zou zijn met Iza. De autorit was een hel voor onze kleine meid. Ook al hadden we iets rustgevends gekregen, ze had er niet veel aan en ging er zelfs van spugen. Iza hield het max anderhalf uur vol vastgesnoerd in haar autostoel. Wat natuurlijk niet heel gek is, als je niet zelf kan bewegen en zo lang in dezelfde houding zit. Dus elk anderhalf uur was het tijd voor de freakshow. We parkeerden de auto op zo’n drukke plaats vol vrachtwagens, campers en andere toeristen en de show kon beginnen. Eerst de zitzak, dan de megagrote baby er uit, spuiten in de aanslag. We hadden eigenlijk dranghekken en een bord Freakshow mee moeten nemen, petje ervoor en Iza had zo geld verdiend voor de tolwegen. Nu boeit het ons vaak niet veel, maar bij sommige hoopte ik toch wel dat als ze hun nek zowat verdraaiden er stiekem een steen omhoog zou komen en ze vol op hun gezicht zouden gaan. Helaas heb ik die gave dan weer niet.

france

Eenmaal aangekomen kon het grote genieten beginnen in onze eigen bubbel. Wat hebben we genoten overdag van alles. Iza is het liefst buiten en dat kon je nu duidelijk merken, in de zitzak onder een boom of parasol in een windje en mevrouw heeft de grootste verhalen. Kraaien van geluk! Lekker stukjes lopen in het dorp, naar het strand en op de markt en we waren allemaal in ons element. Toppunt van geluk, vooral Luna die haar gang kon gaan in het zwembad en de speeltuin. Een week lang geen tv en internet is toch ook wel een verademing, met de heerlijke franse kaasjes, wijntjes en een goed boek erbij is het toch echt wel genieten. Dus wat wil een mens nog meer?

france3

Nou…. Slapen? Zodra het donker wordt lijkt Iza te veranderen in een duister wezen. Ze zet het op een krijsen en wordt zo stijf als een plank en is niet “wakker” of stil te krijgen. In de meeste gevallen moeten we haar toch echt wel plat “spuiten” waardoor we allemaal nog een uurtje of 3 kunnen slapen. Uiteindelijk moeten wij dus ook wel toegeven dat de artsen dit keer toch wel gelijk hadden en dat het huilen ‘s nachts niet van de pijn komt, maar…. wat? Het kan toch niet zo zijn dat ze ‘s nachts in een weerwolf veranderd die de hele tijd loopt te janken naar iets en overdag een lief, onschuldig prinsesje is. Ik wil op dit moment bijna alles geloven en alles proberen, want anders worden we een hele familie weerwolven.

france1

We mogen toch echt niet klagen, want we zijn toch maar mooi met z’n allen lekker burgerlijk op de franse camping geweest en dat kan niemand ons meer afnemen. Toch zagen we wel op tegen de terugweg, het begon ook heerlijk rustig met een lege accu. Meneer Overdijk zag medenederlanders op de camping in nood, dus dacht: Kom we gaan ze helpen. Helaas kan je iemand met een lege accu niet helpen als je zelf een lege accu hebt, dus moesten we het toch van onze lieve franse medemens hebben. Na 3 kwartier konden we eindelijk op weg, maar aangezien Iza toen al 3 kwartier in de auto zat, werd het geen lang ritje voor onze eerste grote freakshow begon. Het was weer afzien voor die kleine meid en wat voel je je dan toch schuldig dat je haar dit aan doet. Helemaal toen we bij de laatste stop gingen eten in een restaurantje en ik aan een tafel met 4 medicijnen en spuiten een lullige show aan het opvoeren was, want ik maak de cocktail toch beter in mijn eigen keuken zonder pottenkijkers. Toen besloot Iza toen we net lekker aan onze pattatekes en vleesjes zaten om alle medicijnen er uit te spugen in een vol restaurant. Gruwelijk! Op de eerste plaats voor Iza, dan voor die arme mensen die aan het eten zijn en dan pas voor ons. Luna ziet het niet eens meer en wij vliegen binnen een seconde omhoog, om alles schoon te houden en zijn binnen een minuut gewassen weer aan ons bordje.

france4

De laatste 3 uur ging gelukkig redelijk soepel met al snel slapende kinderen. Weer veilig thuis, met onze lieve diertjes, onze eigen dingen en het zwembad is weer vol en ready to swim!

france2

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.