Iza

Dat saaie gedoe

Het was een periode van de lente die niet doorzette. Ook hier was het nou niet echt van wat je zegt ik ga hier een gezellig positief stukje over schrijven, maar misschien moet ik dat niet altijd willen.

Het was ook allemaal vooral veel afspraken, geregel en gedoe. Dat is het al snel, maar alles kan natuurlijk zo lang duren en je moet overal achterna gaan. Daar heb ik dan niet altijd de kracht voor, maar gelukkig hebben we daar een kei van in huis. 

Vorige week kwam de gemeente op bezoek voor de aangepaste kinderstoel en bad/douchezitje. Eerlijk gezegd dachten wij natuurlijk maanden geleden dat het allemaal wel te doen was met onze eigen spullen, maar nee. We moeten er aan geloven. De ergotherapeute is bezig met een kinderstoel. Dat is dan eigenlijk het eerste echte overduidelijke gehandicaptending in huis. Wat we eigenlijk ook geprobeerd hebben uit te stellen, maar door vooral het gesprek met de kinderneuroloog staan we weer met beide benen op de grond en moeten we verder denken.

Vorige week donderdag zag de neuroloog Iza weer na 9 maanden. Eigenlijk meteen begon hij over de epilepsie die je dus 24/7 bij haar ziet. Hij zag meteen het happen, ogen wegdraaien, stuipen.Dit betekende eigenlijk niet veel goeds. Doordat dit zo overheerst zal Iza zich niet kunnen ontwikkelen. Er moet dus snel een EEG gemaakt worden, zodat hij kan kijken welke medicatie er nu extra bij gegeven moet worden. Als dat aanslaat bestaat de kans dat ze misschien wat meer contact kan maken en misschien wat kan gaan ontwikkelen. Daar gaan we voor!

Tevens kregen we de informatie binnen voor de CIZ aanvraag voor het Medisch Kinderdagverblijf. Daar stond natuurlijk ook weer allemaal informatie in met de zo hoopvolle prognose.

Dus we staan rechtop, ipv met onze kop in het zand. Alles loopt nu en het was even goed. Want we gaan er weer voor. Onze kleine drol is een stuk relaxter de laatste tijd en wij eigenlijk ook.

Hoe verder we komen, hoe “makkelijker” we er in worden. Nou ja, vooral makkelijker leven. 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.