Iza

Dat gaat niet, bestaat niet

Dit is een zin in een film waar Luna gek op is. Ik hoor hem dus heel vaak en word er meestal geirriteerd van. Ja, natuurlijk moet Luna dit ook denken. Want als ik iets wil voor Luna is dat ze alles kan bereiken en doen wat ze wilt.
Ik probeer ook echt te geloven in dat alles kan, dat waar een wil is een weg is en Dream Big Dreams. Maar mijn grootste droom kan geen realiteit worden. Wat ik het graagst wil, daar is geen weg voor. En dat gaat niet, bestaat wel degelijk. Anders was Iza al lang een gezond vrolijk, allesvretend en eigenwijs meisje.

Toch kan het in alle andere gevallen van de dingen die we willen en moeten dus wel. Waar haal ik die kracht vandaan om daar voor te gaan? Nu het beter gaat met Iza zou je denken dat we daar weer kracht voor hebben, maar het gaat ook beter met Iza nu ze 24/7 thuis is en even niet  een paar dagen bij Kleine Maatjes. Eerlijk gezegd heb ik ze gewoon niet op een rijtje om alle dingen te regelen en lukt het ook echt niet om ze op een rijtje te zetten. Mijn to-dolijstje wordt met de dag langer.
Dingen die echt geregeld moeten worden, maar waar ik sterk en op mijn strepen moet staan, is geestelijk soms niet mogelijk om te doen, omdat ik mentaal onstabiel ben. Dan ben ik totaal niet mezelf en word ik kwaad of juist verdrietig. Dan alle onzekerheden, wordt het huis verkocht en gaan we een geschikt huis vinden op de goede plek wat we kunnen betalen?
Luna gaat bijna wennen op de basisschool. Luna kennende gaat ze er de eerste dag al met plezier naar toe, maar voor mama is het weer een hele stap. Mijn grote kleine meid naar school en misschien (hopen we) straks weer naar een andere school.

Vaak weet ik al als Luna me om 6 uur wakker maakt, wat voor dag het geestelijk wordt. Soms moet je je daar maar aan toegeven, dat er echt niks uit je handen komt en je alles weer een dag opschuift. Gevolg dat de lijst nog langer en onoverzichtelijker wordt en ik het einde van de dag kapot ben, omdat ik kwaad ben dat er bijna niks gedaan is.

Ik denk dat ik maar een goede schop onder mijn kont nodig heb. Zet je eroverheen, stel je niet aan: Dat gaat niet, bestaat niet!

quote-of-life-goes-on-614

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply maris 27/03/2014 at 08:05

  Begrijp dat je er even door zit. Miss moet je proberen om gewoon even toe te geven aan je moeheid, wanhoop en chaos. En niet zo streng naar jezelf zijn. Je doet het zo goed en uiteraard ben je het soms zo zat en dat mag. Maar a.u.b. niet dat JIJ een schop onder je kont nodig heb… je bent een groot voorbeeld voor heel veel mensen. En uiteraard doe je dit door de geweldige steun van je man en familie.
  Ik hoop dat je weer snel je drive vind waar jij je lekkerder voelt.
  Dikke kuss

 • Reply Sander van Dam 26/03/2014 at 09:43

  Als er iemand juist geen schop onder de kont nodig heeft zijn jullie het wel ! You’re both doing great !!!

 • Reply Sander van Dam 26/03/2014 at 09:39

  Als er iemand juist geen schop onder de kont nodig heeft zijn jullie het wel !!! You’re both doing great !!!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.