Iza

Baby’s

Altijd als er een baby geboren wordt voel ik tranen in mijn ogen. Dit heb ik al sinds Luna geboren is. Of het nou een baby is van een bekend iemand of van familie of vrienden. Zelfs bij babyprogramma’s hou ik het niet droog als het kind er uit geperst wordt. Ik kijk ze ook allemaal: One born every minute, 16 and Pregnant, Pregnant in heels of I didn’t know I was pregnant. Die laatste blijft fascinerend, want hoe kan je er pas achter komen als je aan het bevallen bent? Denk je dan al maanden dat er een basketbal in je buik groeit die uit zichzelf heen en weer dribbelt? Maar dat terzijde… Ik ben gewoon gek op baby’s, pasgeboren, totaal afhankelijke, knuffelige baby’s!

Misschien dat “ze” daarom dachten: Laten we haar maar een baby voor het leven geven. Niet dat ik geloof dat er iemand van hogeraf bepaald wie er “mislukt” of “perfect” op de wereld komt en bij wie, want ik geloof nog altijd in dikke vette pech en ik geloof niet in een wezen die zoveel ellende brengt op deze wereld. Maar je weet het nooit en dan is het natuurlijk logisch dat wij dan de baby voor het leven krijgen. Helaas heeft diegene er dan niet over nagedacht dat die baby gewoon ook 3 kilo mag blijven, zodat we geen gedoe hebben met ons lichaam en immense aanpassingen, maar hee iedereen maakt wel eens een foutje.

baby1

Toch is het sinds Iza geboren is veel heftiger als er een baby op deze wereld erbij komt. Begrijp me niet verkeerd, want elke keer als ik hoor dat moeder en kind het goed maken komen ook de tranen weer. Het is zo speciaal om een klein knuffeltje op de wereld te zetten en al helemaal dat het gezond is. Het blijft alleen bizar dat er altijd gezonde kinderen geboren worden. Wat natuurlijk helemaal niet waar is, maar vooral bekende mensen of royals zetten altijd perfect gezonde kinderen op de wereld. En dat terwijl 1 op de 10 kinderen niet gezond is of een handicap heeft.

Het is geen jaloezie, want dan zou je met iemand willen ruilen en ik zou met niemand op deze aarde van leven willen ruilen. Maar ik had het onszelf ook gegund, net zoals dat ik het iedereen gun en niemand een gehandicapt kind wens, want laten we eerlijk wezen, een gehandicapt kind hebben is gewoon meer niet dan wel leuk.
Het kriebelt ook gewoon, al die lieve baby’s en wij die geen keuze hebben om nog een kind te krijgen. Als Iza gezond was geweest en de zusjes elkaar het leven zuur hadden gemaakt hadden we waarschijnlijk niet eens gedacht aan een derde erbij, maar dan heb je die “keuze” wel om erover na te denken. Want eigenlijk wil ik ook nog gewoon een (gezonde) baby op de wereld zetten, om het allemaal weer opnieuw te doen en hem of haar (laten we eerlijk wezen, de kans is groter op nog een prinsesje) te zien ontwikkelen. Een “echt” zusje (ok, misschien een broertje) voor Luna. Een baby die bij Iza in de box ligt. Ik zie het zo voor me, al is het een droom die geen werkelijkheid wordt, maar soms mag je dromen over dingen die nooit gaan gebeuren. Het is net zoals die mooie dure auto, die rondreis of kunnen lopen op hakken, allemaal dromen die bedrog blijven, maar waar ik stiekem ook over blijf dromen.

baby2

We houden het dan maar bij de reusachtige baby en de luidruchtige prinses, in de hoop dat er nog heleboel baby’s geboren worden die ik mag komen knuffelen!

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Marij 13/07/2015 at 23:41

  bij toeval kom ik hier terecht! Wat mooi geschreven. En zo herkenbaar.
  Ik zou niet zonder mijn kleine man willen en kunnen! En ik gun het niemand.
  Maar je kindje gun je alles! Een gelukkig, mooi, perfect, zo min mogelijk verdriet/ hobbels in het leventje. Onbezorgdheid! Zo lang mogelijk…. Tja en dat onbezorgde is weg…. We maken er wat moois van met elkaar! Alles voor de kindjes

 • Reply Tessa 11/06/2015 at 18:31

  Ons kindje heeft net als Iza microcefalie, ik begrijp zo goed wat je bedoeld! Ik gun iedereen een gezond kind. Ik hou zielsveel van ons jongetje, maar soms is het gewoon zwaar! Super dat jullie de vakantie hebben geboekt, dit jaar willen wij ook voor het eerst echt weg!

  • Reply Cindy Overdijk-Johannes 11/06/2015 at 20:10

   Hoi Tessa, bedankt voor je berichtje! Altijd fijn als iemand je echt begrijpt! Hoop dat jullie een geweldige vakantie vinden en hebben!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.