Blogs, Zwanger

5 x het waarom van zwanger zijn

Elke uur van de dag denk ik wel eens: Waarom? Waarom ben ik zo onhandig? Waarom loop ik de deur uit zonder sleutels? Waarom vergeet ik wc-papier te kopen? Waarom moet die hond zo vaak uit? Waarom luistert er niemand naar me? Waarom liggen er 4 paar schoenen in de route van de voor- tot de achterdeur? Zo kan ik nog wel even doorgaan. Nu er een kleine Ninja in me groeit komen er met het uur vijf waarom vragen bij. Hier de top 5.

1. Waarom noemt iedereen me dik?
Elke dag hoor ik wel: Zozo, je begint nu wel echt dik te worden! of Hey Bolle! of Moet je nog bijna 3 maanden, dan sta je straks op ontploffen? 
Waarom??? Ik maak er zelf ook meestal een grap van, want zo ben ik. Ik kan mezelf goed in de zeik nemen, alleen ga ik daar soms iets te ver in. Later heb ik dan ook een gesprek met mezelf over hoe belachelijk het is dat ik mezelf belachelijk maak. Want drie keer is in dit geval scheepsrecht: Ik ben niet dik zwanger, maar mooi zwanger. Gelukkig hoor ik ook net zo vaak: Wow, wat een prachtig buikje! of Van achteren zie je helemaal niet dat je zwanger bent.
Ik hou van jullie!!!!

2.Waarom heb ik het gevoel alsof ik in mijn kruis ben getrapt?
Volgens mij had ik dit niet de vorige twee keer? Of wel? Dit vergeet je toch niet? Of toch wel? Het komt daarna vast wel weer goed. Waren Luna en Iza ook zo druk in mijn buik? Je moet de baby nu 10 tot 15 keer per dag voelen. Is dat per uur ook goed?
Al dat plassen, hoe kan dat? Ik zit minstens zes keer in de nacht op de wc en moet om het half uur plassen. Wordt het serieus met elk kind erger?

3. Waarom duurt het zo lang?
De eerste drie maanden zijn zo onzeker. Het tweede trimester is het leukst, maar ook spannend met de eerste trapjes en de 20wekenecho. Het derde trimester is gewoon uitzitten. De opmerkingen: Geniet er nog maar even van, want voor je het weet is ze er! Nee, ze is er niet voor ik het weet. Het zijn nog ongeveer 87 dagen wachten. Nog 11 weken en 1 dag. Elke avond ben ik weer blij dat ze er weer een dag in is blijven zitten en elke avond hoop ik dat ik 19 december pas wakker word. Daar moet ik dan wel eerst voor in slaap vallen.

 

 

4. Waarom ben ik zo moe? 
Het moe zijn breekt me soms wel op, misschien dat ik daarom ook zo moody ben en alle opmerkingen niet kan hebben. De eerste drie maanden mag je doodmoe zijn, maar het is niet weg gegaan. Ik ben kapot. Nu slaap ik ook voor geen meter. Ik lig vaak tot 2 uur naar het plafond te staren (oh nee, op mijn rug liggen gaat niet meer) Een boek lezen gaat niet, want na 1 bladzijde vallen mijn ogen dicht, maar slapen? HO MAAR. Ondertussen ben ik voor 1 uur al 6 keer (ik overdrijf niet) naar de wc geweest. Zelfs de kat raakt geïrriteerd dat het niet rustig is in huis en dat is nog wel een nachtdier. Uiteindelijk huil ik mezelf in slaap, want als ik ga malen, gaat alle ellende weer door me heen en zie ik het nut nergens meer van in. Het valt me eigenlijk nog mee dat ik ‘s nachts niet naar de keuken verdwijn om me vol te eten.

5. Waarom heb ik zo’n honger?
Ik heb sowieso weinig principes, maar ik was er altijd op tegen om pepernoten in huis te halen voordat Sinterklaas met zijn vrienden in het land was. Dit was ook niet moeilijk, want ik ben normaal geen zoetekauw. Ik loop met gemak langs koek, snoep en chocolade. Nu daarentegen met die kickbokser in mijn buik wil ik de hele dag eten. Ik heb nu al meer pepernoten gegeten dan de afgelopen vijf jaar bij elkaar. Ik gun normaal iedereen om me heen meer dan ik mezelf gun, nu is het all ME. Is er nog maar 1 koekje over? Sorry, Luna, er zijn geen koekjes meer. Ligt er nog maar 1 stukje kaas? Sorry schat, It’s MINE!
Ik begin ‘s ochtends nog gezond met een smoothie, maar vanaf 10 uur hoor ik de pepernoten roepen, daarna de broodjes kaas, daarna weer de pepernoten (of ijs, koek, chips, chocola), dan is het echt wachten tot het avondeten, maar zodra Luna op bed ligt schreeuwt mijn buik alweer om speculaas, mars-ijs of kitkat. Als ik dan om 21 uur nog op ben, trek ik ook makkelijk nog een zak chips open, als er geen bitterballen in de vriezer liggen. Oké, het worden zware (letterlijk en figuurlijk) maanden. Straks ga ik nog wel die 30 kilo halen.

Conclusie is dat het voor iedereen beter is dat het heel snel 19 december is.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.