Iza

Lieve Iza,

Al gaat het normale leven weer door, er is niks normaal meer aan. Voor buitenstaanders hebben we toch wel het gevoel dat we als een heel normaal gezin overkomen (laat ons maar in die waan), maar dat er niks van klopt zien maar weinig mensen. Helemaal nu we steeds vaker geconfronteerd worden met vragen als: Hoeveel kinderen heb je? Of aan Luna: Heb je nog broertjes of zusjes?

De eerste keren hield ik mijn hart vast als Luna die vraag kreeg, want Luna zegt het zoals het is. Ja, ik heb een zusje Iza, maar die is dood. Kinderen reageren er heel normaal op, vaak geven ze antwoord met dat hun oma, kat of zelfs een keer dat papa dood is. Waar ik dan weer van schrik, maar kinderen gaan dan gewoon weer verder met waar ze gebleven zijn. Als volwassenen het vragen en zich kapot schrikken van haar reactie, viel ik haar vaak bij om de klap op te vangen bij diegene. Dat je daar niet normaal op kan reageren is natuurlijk heel logisch, want andersom zou ik het ook niet weten.

Als wij de vraag krijgen hoeveel kinderen we hebben is het antwoord natuurlijk: Twee kinderen. Jij bent en blijft ons kind. Het wordt lastiger als ze door gaan vragen. Voor jouw verjaardag kwam ik er nog mee weg dat ik twee dochters had van 3 en 6, maar nu kan ik niet anders dan de waarheid zeggen. De ene keer breng ik het geloof ik iets beter dan de andere keer, maar dat ligt aan mijn gemoedstoestand. Het blijft moeilijk om iemand met zoiets heftigs te confronteren en soms trek ik het ook niet om er voor de zoveelste keer mee in mijn gezicht geslagen te worden. Dat doe ik nog steeds, zoals je weet, het liefst alleen en zo laat mogelijk op de avond met jou heel dicht bij me.

Nu moest ik deze week een formulier in vullen. Daar kwam de vraag met hoeveel kinderen we hadden en de geboortedata. Even zat ik te twijfelen. Het klopte voor mijn gevoel natuurlijk helemaal niet als ik jou er niet bij zou zetten, maar deze situatie ging echt over het nu, dus zou het ook niet helemaal kloppen als ik je er wel op zou zetten. Moet ik er anders een sterretje bij zetten? Dat is ook weer zoiets. Nee, gewoon als de ouderwetse struisvogel, kop in het zand.

 

IMG_1811

Kakkie van me, ons prachtige mooie meisje voor altijd!

LOVE YOU!!!!!

267c2db0ce469aa2f5285113d8800ee5

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.