Iza

1 jaar!

Lieve Iza,

Een jaar geleden kwam je als een stoere bikkel ter wereld. En dat ben je nog steeds, ondanks alle ellende. Je doorzettingsvermogen is zo groot, ook al werken je hoofd en lichaam niet altijd mee. Je beseft het zelf niet, maar je bent veel sterker dan de meeste mensen die zeuren om de kleinste dingen en pijntjes. Dus ook sterker dan je eigen moeder. 

Natuurlijk is het een feestdag, maar een heel beladen feestdag. Die emoties die door onze kop heen gaan, lijken jou ook niet te ontgaan. Want het is niet jouw dag. Eigenlijk was 30 mei de ergste dag op aarde tot nu toe, maar we voelen weer die vreugde van 29 mei en het verdriet van daarna. Ook al was hetvandaag  een heerlijke dag met je mooie kwarktaart van Oma, je cadeaus, ook van je mooie, lieve zus en de liedjes, voel ik de tranen in mijn kop.

Oh wat had ik het jou gegund om echt jezelf te kunnen zijn, zonder dat het waar dan ook is fout gegaan in mijn buik. Je had me het leven zuur moeten maken met alles in je mond stoppen, het huis door te gaan en bijna je eerste stapje zetten. 

Net zoals vorig jaar verwacht je niet dat het normale leven doorgaat. Dat iedereen doorheeft hoe het zit en dat het geen normale verjaardag is met de niet persoonlijke felicitaties. Eerlijk gezegd had ik het ook niet zo heftig verwacht, maar toch is het zo en voelde ik het al een tijdje aankomen. Het zal toch een week zijn die moeilijk blijft en natuurlijk ook voor een heel klein aantal lieve mensen naast ons. 

Maar lieve schat, we houden toch zoveel van je. Wat je ook gaat doen, zien of voelen. Wij zijn er altijd voor je. En ook al pinken we een traantje weg, we proosten ook op jouw bijzondere jaar en de jaren die nog gaan komen! 

Je bent de beste! 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.